EA Sports werkt aan een next-gen basketbalgame

EA Sports

Hoewel het al van 2018 geleden is dat EA Sports een nieuwe basketbalgame heeft uitgebracht, lijkt het erop dat de ontwikkelstudio nog lang niet klaar is met deze sport.

In dat jaar verscheen NBA Live ’19, niet bepaald de beste basketbalgame ooit gemaakt. Ook de vorige delen waren allesbehalve top, waardoor EA Sports zich terug trok in de oefencentrum om zich de focussen op nieuwe projecten.

En blijkbaar behoort een nieuwe basketbalgame nog steeds tot de mogelijkheden. Dat heeft Daryl Holt, General Manager bij EA Sports, gezegd in een interview met de website Axios Gaming.

Zo zegt de man letterlijk dat ze op dit moment over next-gen basketbal projecten aan het praten zijn én dat ze al design- en ontwikkelwerk verricht hebben. Naar alle waarschijnlijkheid zit de game dus nog in conceptfase, waardoor er nog weinig concreets over gezegd kan worden.

Momenteel is 2K de enige die jaarlijks games uitbrengt rond deze populaire sport. Het valt dus af te wachten of EA een licentie te pakken kan krijgen voor hun eigen game. Die hebben ze op dit moment wel voor mobiele games. En niet te vergeten dat ze ook nog steeds eigenaar en rechten hebben op de ‘NBA Jam’-franchise.

Hoe vet zou dat zijn: een nieuwe NBA Jam in een next-gen jasje…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

2 gedachten over “EA Sports werkt aan een next-gen basketbalgame

  1. Goede zaak. 2K heeft dringend een deftige concurrent nodig om wat meer uit z’n pijp te komen.

Reacties zijn gesloten.