fbpx

The Coalition laat zien wat ze met de Unreal Engine 5 kunnen doen op een Xbox Series X

Alpha Point The Coalition

Vorig jaar kondigde Epic Games de Unreal Engine 5 aan door middel van een indrukwekkende trailer. Deze video werd gemaakt op een PlayStation 5, waardoor de vraag rees wat de game engine zou kunnen op de Xbox Series X. Een console die qua specificaties een pak krachtiger is.

Daar heeft The Coalition nu een antwoord op. Deze ontwikkelstudio, onderdeel van de Microsoft Studios, is onder andere verantwoordelijk voor Gears of War 5 en zou volgens geruchten werken aan het zesde deel van de reeks én een nog onaangekondigd project.

Naast de ontwikkeling van deze twee games, zijn ze blijkbaar ook bezig met het uittesten van de Unreal Engine 5 voor next-gen consoles, met twee nieuwe trailers tot gevolg.

In de eerste trailer, Alpha Point genaamd, kunnen we verschillende next-gen features zoals ray-tracing en hyperrealistische textures aanschouwen. Zéér indrukwekkend vind ik persoonlijk, zeker de weerspiegeling op het diamantvormige object.

In een tweede video gunnen ze ons een blik op de toekomst van character design. We zijn ondertussen al wat gewend, maar van zo’n detailniveau krijg ik kippenvel. Wetende dat dit alles in-game renders zijn, ziet de toekomst er zéér rooskleurig uit.

Tijdens GDC, Game Developers Conference, gaf een aantal leden van The Coalition meer uitleg in hoe ze Alpha Point ontwikkeld hebben. De volledige presentatie, van net geen uur lang, kan je hieronder bekijken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d