Alex Scott wordt FIFA 22’s eerste vrouwelijke commentaarstem ooit

Ik speel FIFA al sinds zijn eerste release in 1994. De laatste jaren erger ik me echter steendood aan het Nederlandstalige commentaar van Youri Mulder. Verschrikkelijk. Ik kies dus al snel voor een Engelse stem, en dit gaat dit jaar verrassend klinken.

Een eitje voor de doelman.” Van dat zinnetje alleen al moet ik zelf een ei leggen. Maar bon, gelukkig is er ook Engelstalig commentaar en dat gaat dit jaar, hoe zal ik het zeggen, vrouwelijker klinken…

Letterlijk dan! EA heeft namelijk bevestigd dat ze voor het eerst in de 27-jarige geschiedenis van FIFA voor een vrouwelijke commentaarstem kiezen. Met name de stem van Alex Scott.

Wie is Alex Scott?

Scott is een voormalige profvoetbalster die voor Arsenal in de Women’s Super League speelde en tijdens haar carrière maar liefst 140 keer aantrad voor de Engelse nationale damesploeg. Ze vertegenwoordigde ook Team GB op de Olympische Spelen van Londen 2012.

Scott beschreef haar rol in FIFA 22 als een “groot moment”, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ze zal in FIFA 22 te zien zijn als “doelpuntencommentator”, wat betekent dat ze af en toe zal invallen tijdens de 90 minuten durende commentaarronde om verslag te doen van doelpunten uit andere wedstrijden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)