Volgens een recente studie spelen 60-plussers FIFA, Call of Duty en GTA

Zelf ben ik 53 en speel ik reeds sinds de jaren ’80 videogames. Dat zijn meestal recente games afgewisseld met Cold War, Apex Legends en WoW. Mijn vrouw haar nonkel is 64 en speelt reeds jaren dagelijks uren World of Warcraft. En zo ken ik best nog heel wat oude(re) gamers. Maar wat spelen die ‘oudere’ gamers dan?

Uit een recente studie van energyhelpline.com blijkt dat gamers van rond en boven de 60 vooral FIFA, Call of Duty en GTA spelen. Wat ik trouwens wel cool vind aangezien ik me steeds afvraag hoe oud die mensen zijn waar ik zelf ’s avonds en ’s nachts tegen knal, en hoe ze er zouden uitzien. Zijn die 60-plussers dan die campers en snipers waar ik moeite mee heb?

Volgens het onderzoek zou de gemiddelde 60-plusser in het Verenigd Koninkrijk meer dan 400 uur per jaar achter zijn pc, console of mobiele toestel doorbrengen om spelletjes te spelen. 1 op de 7 van deze oudere gamers zou verknocht zijn aan Call of Duty.

De populairste games zijn Candy Crush en Tetris, terwijl FIFA en Call of Duty dan weer populairder zijn dan Minecraft. Verrassend genoeg is er ook een grote groep 60-plussers die Grand Theft Auto leuk vinden.

Van de 2000 ondervraagden speelt 49% games op zijn telefoon, 40% op een tablet en slechts 12% op een PlayStation 4.

Ook werd de vraag gesteld waarom ze gamen. In mijn geval is dat om mij te ontspannen, mijn hoofd leeg te maken, me af te sluiten van de buitenwereld en waarom niet, mijn hersenen en reflexen, op niveau te houden.

Van de 2000 ondervraagden in het onderzoek gaf 30% van de deelnemende 60-plussers aan dat gamen goed was voor hun geestelijke gezondheid, en 30% ervan genoot als een manier om “aan de realiteit te ontsnappen”.

Ongeveer een vijfde van de ondervraagden genoot van de sociale kant van het moderne gamen, en zei dat het een geweldige manier was om eenzaamheid tegen te gaan. Zeker in tijden van corona, wat hier in België, en zowel bij de oudere als jongere gamers die ik persoonlijk ken, niet anders is.

Wist je trouwens dat de Lenovo Silver Snipers het oudste professionele esports team is in CSGO?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Volgens een recente studie spelen 60-plussers FIFA, Call of Duty en GTA'

  1. 60-plusser? Allo kroket!

    Ik probeer zoveel mogelijk verschillende genres te spelen. Behalve heel trage RPG’s kunnen me niet meer boeien en te snelle MP’s ook niet echt meer. Covid 19 heeft de game industrie wel wat volk opgebracht en ze blijken min of meer te gaan blijven hangen na Corona.Al wel wat verhalen gelezen van mensen die door het gamen hun depressie waren doorgekomen.

Reacties zijn gesloten.