De games die je te zien kreeg tijdens Valves Steam Deck reveal draaiden op een SD-kaart

Zelf ben ik geen techneut wanneer het om technische specs en hardware gaat. Het enige wat ik nodig heb is een aan/uit-knop, en hopen dat de rest vanzelf gaat. Maar dit bericht zal de iets meer technisch aangelegde gamers zeker interesseren.

De games die je te zien kreeg tijdens de reveal van de Steam Deck draaiden namelijk allemaal vanaf een SD-kaartje.

Dat liet Valve ingenieur Lawrence Yang zelf weten op Twitter toen iemand hem het volgende vroeg: “Zijn er zorgen over de lees/schrijfsnelheid van de SD-kaart en het slot? Zullen games op de SD-kaart speelbaar zijn, alleen langer duren om te laden dan wanneer ze intern zijn opgeslagen?

Yang antwoordde daarop: “Yep, games zullen sneller laden van interne opslag, maar games spelen nog steeds geweldig van een SD-kaart. Toen IGN langskwam, speelden alle games die ze probeerden (en waar ze beelden van maakten) vanaf een microSD-kaart.

Nu moet ik plots terugdenken aan de ‘oude tijd’ disketjes met daarop het logo en een afbeelding van de game die ik in mijn diskettelezer moest steken om ze te kunnen installeren/spelen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'De games die je te zien kreeg tijdens Valves Steam Deck reveal draaiden op een SD-kaart'

  1. De grote floppy’s op mijn Commodore 128 (knippen om de storage te verdubbelen) & de kleine disketjes op de Amiga 500/1000. Korte laadtijden ben je wel snel gewoon dus zou nooit voor een (micro)SD kaart versie gaan maar is toch straf (ze raden wel een.SDXC kaartje aan). Ook wil ik de overall performance zien van de “zware” games. Spijtig dat we zolang moeten wachten om het ding getest te zien.

Reacties zijn gesloten.