6 dingen die je moet onthouden van GTA Onlines Los Santos Tuners-update

Aan updates en content geen gebrek voor de GTA Online-spelers. Waarom zou je in godsnaam verlangen naar GTA VI wanneer er nog zoveel te beleven valt in GTA Online? Juist! Dat dachten wij ook. Hoog tijd dus om alle troeven van deze massieve update op een rijtje te zetten.

  1. De community vraagt, de community krijgt

Hoe hou je een onlinespelwereld bruisend, levendig en up to date? Door de community datgene te geven wat ze willen. Los Santos Tuners combineert de liefde voor stijlvolle wagens en het aanpassen van prestaties met epische missies en races met een voertuigthema in één grote update. Bovendien biedt deze update spelers gloednieuwe manieren om contact te leggen met gelijkgestemde fans van snelle en blitse bolides.

Centraal in Los Santos Tuners staat de nieuwe LS Car Meet, een ondergrondse en verborgen ontmoetingsplek, in een verlaten pakhuis aan de rand van Cypress Flats. De LS Car Meet is een ruimte waar spelers samen kunnen samenkomen om hun passie voor wagens te delen.

Het is een van de meest gevraagde functies van de community. Gewoon je wagen kunnen showen zonder dat je de strijd moet aangaan met concurrerende bendes of spelers. Chillen en genieten van je glimmende sportkar, meer hoeft dat niet te zijn voor tuning fans. Samen een testritje maken? No problemo! Samen aan je wagen prutsen? Check!

2. Creëer je eigen radiozender

We weten al langer dan vandaag dat GTA Online ook de muziekliefhebbers kan bekoren. Hippe clubs, coole DJ’s en pompende beats. De game heeft het allemaal. En die DJ’s houden ook van snelle wagens en uitdagingen. (Maar daarover meer in puntje 3)

Naast de LS Car Meet, 6 nieuwe racetypes, de autoshop en meerdelige Contracts kunnen spelers ook gloednieuwe muziek verzamelen voor op de autoradio door in Los Santos Media Sticks te zoeken, waaronder Kenny’s nieuwe “Backyard Boogie Mix”. Spelers die alle 4 de CircoLoco Media Sticks verzamelen, krijgen toegang tot een speciale nieuwe DJ-mix van CircoLoco Records-artiest Seth Troxler.

Bovendien kunnen spelers hun Radio Wheel aanpassen, radiostations kiezen en hun eigen radiostations maken met behulp van de Media Sticks.

3. Contracts

Hoe voelen kinderen zich in een snoepwinkel? Hoe voel jij je als gamers in een gameshop? Hoe voel jij je als fashionista in een kledingwinkel? Yep! Net als een auto- en tuning fanaat in een autoshop. Opgewonden als een, euhm, kind in een snoepwinkel dus. En dat is hier niet anders.

Maar er valt ook een pak poen te scheppen… Wie anders dan Music Locker resident DJ Kenny, KDJ voor de vrienden, en zijn partner Sessanta zijn hiervoor de geschikte personen? Ze hebben Hao en Mimi laten weten dat ze op zoek zijn naar nieuwkomers in de scène om te helpen bij een reeks illegale activiteiten, of overvalcontracten.

Deze nieuwe, meerdelige missies met hoge inzet kunnen door het zuiden van San Andreas worden uitgevoerd, alleen of met een team van maximaal drie andere spelers met de nieuwste, snelste en coolste voertuigen in de vorm van LS Car Meet Cars, terwijl ze alles van helikopters tot treinen achternazitten op zoek naar serieuze buit: contant geld, militaire uitrusting en meer liggen allemaal op tafel, en er komen nog meer overvallen aan.

Spelers kunnen meteen met het duo aan de slag door een van de nieuwe, volledig aanpasbare autoshops aan te schaffen die nu op de markt zijn en de perfecte dekking bieden om deze reeks complexe contracten te coördineren, terwijl ze ook dienstdoen als een legitieme winkel voor het aanpassen van voertuigen.

Voor de illegale kant van de zaak (was er dan ook een legale kant?) moeten spelers auto’s stelen en afleveren die op de Exotic Exports List staan, terwijl legaal geld (illegaal is plezanter) kan worden verdiend met het uitdossen en afleveren van aangepaste auto’s voor klanten, naast extra Car Meet Rep om het tegen anderen op te nemen in intense straatraces.

4. Nieuwe voertuigen

Een game als GTA Online zonder blitse bakken, dat is als een pint zonder schuim, een dame blanche zonder slagroom of … vul zelf maar aan. Met andere woorden, je kan rekenen op een heleboel nieuwe voertuigen die je bovendien ook nog eens kan customizen. En Rockstar belooft dat er de komende weken en maanden, onder andere met de release van de next-gen versie nog heel wat voertuigen bijkomen.

• Obey Tailgater S

• Annis Euros

• Dinka RT3000

• Annis ZR350

• Vulkar Warrener HKR

• Karin Calico GTF

• Annis Remus

• Dinka Jester RR

• Karin Futo GTX

• Vapid Dominator GTT

5. Music maestro

Wat is er stoerder dan in je vette bak, als het kan een cabrio, door de straten te scheuren en/of te cruisen, terwijl je geniet van je favoriete beats? Niks! Ook hier hebben de liefhebbers van het betere werk niet te klagen want hun oren kunnen rekenen op een heleboel nieuwe muziek.

Los Santos Tuners bevat ook een aantal nieuwe manieren om muziek te vinden en te beluisteren terwijl je door de straten sjeest. Van een nieuwe gevarieerde mix en exclusieve nieuwe tracks van Music Locker-resident DJ Moodymann, en het eerste in-game debuut van CircoLoco Records’ Monday Dreamin’ tot een gloednieuwe conceptmix van CircoLoco Records’ alumnus Seth Troxler, en nog veel meer.

Moodymann mag dan wel de club verlaten hebben, en het tuning circuit als nieuwe thuishaven gevonden gevonden hebben, maar hij levert nog steeds nieuwe muziek af. Deze keer doet hij dat onder zijn nieuwe alias Kenny of KDJ. Zoek hem op om zijn “Backyard Boogie Mix” te scoren, een krachtige cocktail van house, soul, hip-hop en meer, ergens op een Media Stick bij de LS Car Meet.

Verspreid over de stad vind je ook vier CircoLoco Records Media Sticks met elk een van de onlangs uitgebrachte Monday Dreamin’ EP’s. Als je ze alle vier vindt, krijg je ook een speciale doorlopende dj-mix te zien. Seth Troxler, een bekende artiest van CircoLoco Records, splitst alle 20 tracks van de Monday Dreamin’-compilatie op in hun onderdelen en bouwt ze opnieuw op tot één nieuwe, naadloze en samenhangende dj-mix, exclusief voor Los Santos Tuners. Dit is de eerste keer dat het CircoLoco Records-project officieel in de game wordt gebruikt.

En voor het eerst in de geschiedenis van de GTA-serie kunnen spelers hun luisterervaring verder aanpassen door hun favoriete zenders te selecteren en hun Radio Wheel te personaliseren.

6. Alles nog eens op een rijtje gezet

Was dit veel? Het kan nooit genoeg zijn voor de fans denken wij dan. Hieronder alles nog eens kort samengevat.

– De LS Car Meet: gevestigd in een pakhuis in Cypress Flats, een sociale ruimte waar maximaal 30 spelers en hun persoonlijke voertuigen elkaar kunnen ontmoeten, rondhangen en hun auto’s showen, ze in real time modden met vrienden en meer

– LS Car Meet-lidmaatschap met toegang tot de Membership Progression om reputatiepunten te verdienen en toegang tot nieuwe Pursuit- en Street Races, de Test Track, Test Rides, de Prize Ride Challenge, Mod Shop, Merch Shop, Tattoo Shop en nog veel meer

– Nieuwe Auto Shop-eigendom met nieuwe manieren om inkomen te verdienen door het modden en leveren van high-end voertuigen, een exotische exportlijst van voertuigen om te stimuleren, allemaal terwijl het werkt als een dekmantel voor overvallen op grotere schaal

– 6 nieuwe, meerdelige overvalcontracten – overvallen met een episch Tuner-thema

– 10 nieuwe, zeer aanpasbare voertuigen beschikbaar bij de lancering en meer in de komende maanden

– Nieuwe manieren om muziek te verzamelen via Media Sticks, waaronder:

o “Kenny’s Backyard Boogie” mix door Music Locker resident DJ en illegale auto scene connect, Moodymann aka KDJ

o 4 verzamelbare Media Sticks met CircoLoco Records “Monday Dreamin'” EP’s, de eerste verschijning van het nieuwe platenlabelproject in de game

o Toegang tot een speciale nieuwe CircoLoco Records DJ-mix van Seth Troxler

– Een nieuwe aanpasbare Radio Wheel-functie waarmee spelers, voor het eerst in de geschiedenis van de GTA-serie, kunnen kiezen welke zenders ze willen laten verschijnen

– Nieuwe kleding van het street fashion-label Born x Raised uit de echte wereld

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)