“Xbox komt binnen een jaar of twee met een eigen handheld console”

Terwijl Valve ongetwijfeld zal scoren met zijn Steam Deck, en Sony de kat uit de boom kijkt wat betreft Nintendo’s OLED Switch zou Microsoft wel eens snel met een eigen handheld console kunnen komen.

Het is om te beginnen al mogelijk om Xbox-games te streamen naar mobiele toestellen, en een Xbox-console dat is, laat ons eerlijk wezen, eigenlijk een beetje een pc. Dus waarom nu niet met een handheld console komen? Als Valve dat kan, dan moet Microsoft dat zeker kunnen, toch?

Ook hier is de aangever weer VentureBeat-journalist Jeff Grubb die hierover op Twitter een conversatie voerde met YouTuber Rand al Thor 19. Grubb is namelijk verrast over de prijs van de Steam Deck, die begint bij ongeveer 450 euro en oploopt tot 650 euro voor het model met de grootste hoeveelheid opslagruimte. Dat zijn eigenlijk prijzen die je moet ophoesten voor een miniatuur pc zegt hij.

Met specs als een AMD Zen 2 CPU met acht threads, een AMD RDNA 2 GPU met 8 compute units en een flinke 16 GB RAM draait Valves Steam Deck titels als Star Wars Jedi: Fallen Order, DOOM Eternal en Control. Stel je dus eens voor dat je op deze manier, net zoals dat bij Steam het geval is, altijd en overal aan je (Xbox) Game Pass-bibliotheek kan?

Als we er dan nog eens van uitgaan dat Valves Steam Deck een miniatuur pc is, dan is het toch niet vergezocht dat je daarop Windows kan installeren, dan Xbox en zodoende je Xbox Game Pass kan spelen? En nogmaals, als Valve dat kan, dan moet Microsoft dat zeker kunnen.

Gerucht of binnenkort waarheid, de toekomst zal het uitwijzen. Het klinkt alleszins veelbelovend. Toch?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over '“Xbox komt binnen een jaar of twee met een eigen handheld console”'

  1. Hmm, ik dacht dat Phil Spencer had aangegeven dat een handheld voorlopig niet in de plannen van MS stond, net als VR. Eerste target zou de mobiele markt zijn (smartphones & tablets). Gezien de Steam Deck open source is, lijkt het me niet onmogelijk het ding te gebruiken met Xcloud. Ik denk dat ze eerst de kat uit de boom zullen kijken wat met de Steam Deck allemaal mogelijk is (community support) wanneer het daadwerkelijk op de markt is. Valve kan net als MS zoiets op de markt brengen en het verlies makkelijk slikken. Doom Eternal & Control vragen heel wat CPU kracht om heel smooth te lopen + HD zal snel vol zitten.

Reacties zijn gesloten.