Ubisoft stelt Tom Clancy’s XDefiant voor

Vanmorgen brachten we jullie het nieuws dat Ubisoft een nieuwe game zou aankondigen binnen het Tom Clancy-universum. Om 20u00 ging de trailer live en daaruit blijkt het te gaan om de free-to-play shooter Tom Clancy’s XDefiant.

XDefiant wordt een fast-paced arena shooter waarbij de kunde van de gamer hoog in het vaandel wordt gedragen. Ook op vlak van realisme wil Ubisoft een statement maken, zowel op hoe de wapens eruit zien én zich laten behandelen. De visuele stijl doet mij dan weer enorm denken aan het werk van de Britse kunstenaar Banksy.

Je zal kunnen spelen met verschillende facties die geïnspireerd zijn op personages uit de verschillende Tom Clancy-games. Zo zien we in de in het artwork bijvoorbeeld twee personages met de nachtkijker van Sam Fisher uit Splinter Cell.

Toch zal de gameplay van XDefiant enorm verschillen met de typisch tragere en meer realistische gameplay van de andere games uit het Tom Clancy-universum.

Bij de beta die later deze zomer van start gaat, zullen er tien verschillende maps aanwezig zijn. Zeven daarvan zullen arena-maps zijn, terwijl de andere drie een meer lineair karakter zullen hebben. Op deze maps zullen er vijf verschillende modi te spelen zijn. Domination, Ringleader en Upload zijn enkel beschikbaar in de arena-maps, terwijl Escort en Zone Control dan weer voorbehouden zijn voor de lineaire maps. Op die manier vind je altijd wel een mode die bij je past.

Een ander aspect waar Ubisoft de nadruk op wil leggen is fairplay. Ze willen het beleid zo transparant maken en ervoor zorgen dat cheaters worden afgestopt. Hoe ze dat gaan doen, is nog afwachten. Maar de ontwikkelaar wil wel luisteren naar de community, waarbij ze open staan voor alle ideeën en opmerkingen die ze krijgen via de social media.

Tom Clancy’s XDefiant wordt ontwikkeld door de Ubisoft Studio in San Francisco en zou later dit jaar verschijnen voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Google Stadia, Amazon Luna en PC.

Je kan je nu al inschrijven voor de open bèta vanaf 5 augustus, al zal die in eerst instantie enkel beschikbaar zijn voor inwoners van de USA en Canada.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Ubisoft stelt Tom Clancy’s XDefiant voor'

  1. Alle MP FTP shooters lijken allemaal op elkaar te trekken.Kan aan mij liggen natuurlijk maar ik verlang terug naar de oude UbiSoft games.

Reacties zijn gesloten.