Uit het niets lanceert 2K een nieuwe XCOM-game op mobile

Een nieuwe XCOM-game, daar zitten behoorlijk wat gamers op te wachten me dunkt. Hun gebeden werden klaarblijkelijk aanhoord, want uit het niets lanceert publisher 2K XCOM: Legends. Het deel waar veel fans van de reeks wellicht minder voor te vinden zijn? Het is een mobile game.

XCOM: Legends werd ontwikkeld door Iridium Starfish, een developer die gelinkt wordt aan 2K’s moederbedrijf Take 2 Interactive. Het gaat om een early access release in beperkte regio’s. De game is nog niet speelbaar in België.

In XCOM: Legends voer je turn-based gevechten met squads van vijf spelers. Het spel heeft een verhaalmodus en draait om Legendary Heroes die je moet vrijspelen om in de strijd in te zetten.

Klinkt allemaal zeer … mobile. Benieuwd wat de reacties hiernaar zullen zijn. En of de game snel in onze contreien speelbaar zal zijn.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.