Deze platformen zullen samen spelen als je cross-play aanzet in Battlefield 2042

DICE schept duidelijkheid rond wat nu net de cross-play opties zullen zijn in Battlefield 2042. Kort samengevat: het is alles of niets.

Basically zijn er twee opties: of je zet cross-play aan, dan speel je met PS5, Xbox Series X/S en pc-spelers. Als je de optie uitzet, kom je enkel spelers op hetzelfde platform tegen (I know, duh). Wie cross-play aanzet op PS4 of Xbox One, speelt enkel tegen spelers van de voorbije consolegeneratie.

Dat wil zeggen dat consolespelers geen optie krijgen om pc-gamers uit hun Battlefield-potjes te weren. Een beetje jammer, aangezien toetsenbord en muis nog steeds efficiënter zijn wanneer het op accuraatheid aankomt.

Battlefield 2042 verschijnt later dit jaar nog. Deze zomer vindt er nog een invite-only technical playtest plaats.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

Eén opmerking over 'Deze platformen zullen samen spelen als je cross-play aanzet in Battlefield 2042'

Reacties zijn gesloten.