Razer kondigt nieuwe Blade 17 aan met krachtigste Intel-processor tot nu toe in een Razer-laptop

Zelf ben ik al een tijdje op zoek naar een nieuwe en vooral goede gaming laptop. Maar de keuze is niet gemakkelijk. Nu maakt Razer die keuze nog moeilijker door met twee nieuwe, krachtige modellen uit te pakken…

Razer komt met nieuwe versies van de Blade 17 en Blade 15 Base. De nieuwe modellen zijn voorzien van de nieuwste 11e generatie Intel Core H-serie processors. Verder heeft de Blade 17 een NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU, een 4k touchscreen, en tweezijdige Thunderbolt 4-connectiviteit. De Blade 15 Base maakt gebruik van de NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU en heeft onder meer twee PCIe 4.0 SSD-sleuven voor extra opslagruimte en Thunderbolt 4-connectiviteit.

Beide laptops zijn uiteraard voorzien van vertrouwde Razer-functies, zoals Chroma RGB-verlichting en THX Spatial Audio.

Onderstaande info komt uit persbericht, we hebben de laptops niet getest.

Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, brengt nieuwe Razer Blade 17 gaming-laptops op de markt. Deze zijn voorzien van de nieuwste 11e generatie Intel Core H-serie processors en beschikken over de NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU. De Intel Core i9-11900H maakt voor het eerst zijn opwachting in de Blade 17. Dit is de krachtigste Intel-processor die ooit in een Razer Blade is gebruikt.

Met zijn vele verbeteringen blijft de nieuwe ultradunne Blade 17 een uitstekende vervanger voor pc’s voor zowel gamers als ontwikkelaars. Dankzij de toevoeging van de i9-11900H processor, met 8 kernen en 16 threads, haalt de Blade 17 prestaties die nog niet eerder mogelijk waren in een Intel-gebaseerde Razer Blade.

De CPU heeft een maximale turbofrequentie tot 4,90 GHz, wat betekent dat gebruikers aanzienlijk hogere snelheden kunnen verwachten, zowel in games als bij veeleisende werkzaamheden. Door dit te koppelen aan de NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU en display-keuzes zoals een 4k touchscreen, heeft Razer een van de krachtigste 17-inch gaming-laptops op de markt gebracht. 

De Blade 17 is ook voorzien van een nieuwe coating om vingerafdrukken op de behuizing tegen te gaan. De 11e generatie Intel-processors maakt tal van kwaliteitsverbeteringen mogelijk voor de Blade, zoals snellere opslag, sneller geheugen en tweezijdige Thunderbolt 4-connectiviteit.

image

De Blade 17 heeft een verbeterde Full HD 1080p webcam. Ook is het aantal microfoons verdubbeld van twee naar vier en zijn er vier naar boven gerichte luidsprekers geplaatst. De Razer Blade vapor chamber-koeltechnologie en het touchpad zijn ook verbeterd. De laatste kan de handpalm beter detecteren, zodat onbedoelde bewegingen tijdens het typen worden voorkomen.

De verbeterde vapor chamber kan nog efficiënter warmte afvoeren en zo hoge temperaturen op de laptop voorkomen. Hierdoor is de Blade 17 een waardige vervanger van een pc en kan hij elke taak die hem wordt opgedragen moeiteloos uitvoeren. 

De Blade 17 heeft verder alle vertrouwde Razer-functies die fans in een Blade kunnen verwachten, waaronder Razer Chroma RGB-verlichting voor de toetsen, THX Spatial Audio voor dynamisch geluid dat bijdraagt aan een realistische game- of entertainment-ervaring, en een groot aantal poorten, waaronder een SD-kaartlezer en USB-C stroomvoorziening. 

image

Blade 15 Base ook voorzien van 11e generatie Intel-processor

Behalve de Blade 17 wordt ook het Blade 15 Base-model uitgerust met de 11e generatie Intel Core i7-11800H-processors. De Blade 15 Base heeft uitstekende graphics dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU. De laptop heeft onder meer twee PCIe 4.0 SSD-sleuven voor extra opslagruimte, sneller geheugen en snellere processorsnelheden, en Thunderbolt 4-connectiviteit. De Blade 15 Base heeft de nieuwste generatie Intel-functies en is daarnaast de meest betaalbare Blade in het assortiment. 

De Razer Blade 15 beschikt ook over THX Spatial Audio voor meeslepend 360-graden geluid dat de entertainment-ervaring verbetert, ongeacht of het om gaming, muziek of films gaat.  

Meer informatie over de Razer Blade 17 & Blade 15 Base is te vinden op de officiële website.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Razer Blade 17 is verkrijgbaar vanaf €2.599,99 via Razer.com en bij bepaalde retailpartners.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)