Xbox Family Settings app biedt nieuwe functies om de uitgaven van je kroost onder controle te houden

Met twee kinderen in huis die ontzettend graag Fortnite en Minecraft spelen, is het niet altijd even eenvoudig om ervoor te zorgen dat ze achter mijn rug geen ingame aankopen te doen. Xbox gaat mij hier nu een handje bij helpen via een update van hun Xbox Family Settings app.

Deze Xbox Family Settings app werd vorig jaar geïntroduceerd stelt ouders in staat om kinderaccounts aan te maken, schermtijdlimieten in te stellen, op meldingen te reageren, te bepalen met wie kinderen kunnen spelen en chatten, en meer. En dit alles via jouw smartphone.

Microsoft kreeg hiervoor positieve reactie, maar ook een pak suggesties. Een van de meest voorkomende vragen was om de mogelijkheid om de uitgaven hun kinderen te beheren en bij te houden. Ze hebben duidelijk naar deze feedback geluisterd en voegen vandaag verschillende nieuwe functies toe aan de app via een update:

• Stel bestedingslimieten in
• Vraag om te kopen
• Bekijk het beschikbare bedrag op de rekening van jouw kind

De Xbox Family Settings app is beschikbaar voor iOS en Android. Meer info over de app vind je op Xbox.com/family-app.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.