Nieuwe Razer Barracuda X is een 4-in-1 draadloze gaming-headset

Ik weet niet hoeveel headsets jullie in huis hebben, maar ik heb er eentje voor PlayStation, eentje voor Xbox Series X en eentje voor pc. Het zou toch handig zijn moesten er headsets bestaan die je voor meerdere platformen kan gebruiken denk ik dan…

Razer introduceert nu de Barracuda X, een draadloze multi-platform headset voor gaming op meerdere apparaten, zowel thuis als buitenshuis.

We hebben de headset nog niet getest, onderstaande info komt uit het persbericht.

De Barracuda X is een 4-in-1 draadloze headset en is compatibel met pc, PlayStation, Nintendo Switch en Android-apparaten. Veel moderne draadloze headsets zijn ontworpen voor gebruik thuis of onderweg, en het schakelen tussen apparaten kan een tijdrovend proces zijn. Het ontkoppelen en koppelen via Bluetooth leidt vaak tot verbindingsproblemen.

Veelzijdig design

De Barracuda X is ontworpen met gebruiksgemak en veelzijdigheid in het achterhoofd. De headset gebruikt een draadloze verbinding met lage latency en heeft een comfortabel, strak en ergonomisch ontwerp. Verder heeft de Barracuda X krachtige Razer TriForce-drivers en een afneembare, Discord-gecertificeerde Razer HyperClear Cardioid-microfoon. Dit maakt hem de alles-in-één-oplossing voor multi-platform gaming.

De Barracuda X is onderworpen aan een uitgebreid designproces, waarin pasvorm, comfort en eenvoud de boventoon voerden. Het resultaat is een gebogen ontwerp dat minder fors is, strakke lijnen heeft en de juiste balans biedt tussen beugel en oorschelp voor een slanke, stijlvolle look. De vlakke oorschelpen zijn geschikt voor alle oren en kunnen worden versteld en gedraaid voor een optimale pasvorm. De Barracuda X heeft oorkussens van traagschuim en een dikke, zachte, lichte hoofdband. Dankzij het lage gewicht van slechts 250 gram kan hij eenvoudig de hele dag comfortabel gedragen worden.

Plug-and-play

De Barracuda X wordt met alle benodigde accessoires geleverd zodat hij direct op meerdere apparaten kan worden gebruikt. Aan de basis van de Barracuda X staat de Razer HyperSpeed Wireless USB-C Dongle. Via deze dongle kan de Barracuda X probleemloos worden aangesloten op pc, PlayStation, Nintendo Switch of Android-apparaten. Er is geen koppelproces of download van software en stuurprogramma’s nodig. Voor als er geen USB-C-poort beschikbaar is, wordt de Barracuda X geleverd met een USB-C naar USB-A-adapter, ideaal voor gebruik op een pc of gedockte Nintendo Switch. Voor verdere compatibiliteit is er ook een 4-polige 3,5mm-aansluiting beschikbaar als er een analoge verbinding nodig is. De Barracuda X wordt ook geleverd met een USB-C naar USB-A oplaadkabel en heeft een batterijduur van maximaal 20 uur. 

Fijn afgesteld voor natuurgetrouw geluid

De Barracuda X beschikt over de nieuwste audiotechnologie van Razer. Dankzij de Razer TriForce 40mm-drivers levert de Barracuda X hoogwaardig geluid, met individueel afgestemde hoge, midden- en lage frequenties. Dit zorgt voor heldere hoge tonen, een rijk middengebied en krachtige bassen, wat een meeslepende audio-ervaring oplevert. De Razer Barracuda zorgt met de afneembare Razer HyperClear Cardioid Mic voor duidelijke spraakcommunicatie, ongeacht het platform waarop de game gespeeld wordt. De microfoon op de Barracuda X biedt verbeterde stemisolatie en blokkeert meer omgevingsgeluid van de achterkant en zijkanten. Daarnaast is de gevoeligheid verhoogd voor een grotere respons bij lage frequenties en de geoptimaliseerde behuizing zorgt voor extra helderheid en dat de stem nauwkeurig wordt opgepikt.

Prijs en beschikbaarheid

€99,99 – nu verkrijgbaar via Razer.com en erkende resellers.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)