Forza Horizon 5 brengt realisme dankzij Ray-Tracing bij audio

Games worden realistischer met de dag, op heel wat vlakken. Denk aan omgevingen, personages en voertuigen. Maar bij PlayGround Games, de studio achter Forza Horizon 5 willen ze ook onze oren verwennen.

In de laatste Forza Horizon 5: Let’s Go!-aflevering bevestigden de developers dat Forza Horizon 5 ray-tracing zal gebruiken voor zijn audio. De grootste reden hiervoor is dat het geluid van de impact van je wagen tegen een andere wagen, boom, gebouw of welk obstakel ook veel realistischer zal klinken.

Afhankelijk van de positie van je wagen, de afstand en snelheid van je voertuig en welk voorwerp of obstakel je raakt, krijg je telkens een ander geluid, wat ook weer voor meer realisme zorgt. Het geluid van je auto die door een stedelijke omgeving rijdt, kan bijvoorbeeld helder en hard klinken, maar als je door een dicht bebost gebied rijdt, zal dat geluid veel meer gedempt zijn.

Bekijk meer over deze audio-aanpak in onderstaande video.