Warzone/Cold War-spelers willen console-only crossplay omdat pc-cheaters de game onspeelbaar maken

En ik geef ze groot gelijk! De laatste weken is het echt verschrikkelijk wat je allemaal meemaakt. Ik speel de game zelf ook op pc, uiteraard zonder cheats, en ik maak de vreemdste dingen mee…

Zoals ik al zei speel ik (zo goed als dagelijks) een stevige pot Cold War-multiplayer, af en toe eens Warzone/Plunder en (door al die cheaters) meer en meer zombies. Campers, base rapers, snipers, kerels die door ramen, deuren en muren schieten, door de lucht lijken te zweven, over en door de omheining lopen (in Nuketown) en zo kan ik nog even doorgaan. Verschrikkelijk vind ik het want ik speelde de game met veel plezier.

En ik ben dus niet de enige zo blijkt… Call Of Duty: Warzone en Cold War-spelers vragen nu (opnieuw trouwens) om console-only crossplay te kunnen spelen aangezien heel wat pc-spelers gebruik maken van cheats en zo het spel onspeelbaar maken.

Sinds de lancering hebben consolegamers ervoor gekozen de crossplay-functie uit te schakelen vanwege het hoge aantal cheaters op pc. Jammer genoeg is pc meestal het beste platform voor hackers, omdat cheat software op consoles veel makkelijker op te sporen en te bestrijden is. Ondanks Activision’s inspanningen (en honderdduizenden gebande accounts), blijven pc-cheaters gewoon hun gang gaan. En consolegamers, en trouwens ook heel wat eerlijke pc-gamers (waaronder ik), hebben er gewoon genoeg van.

Hoewel het uitschakelen van crossplay op console een oplossing is voor PlayStation- en Xbox-fans die niet het risico willen lopen hackers tegen te komen, blokkeert dat ook de mogelijkheid van cross-console spelen. Daarom roept de community nu Activision op om “de console community te redden” door console-only crossplay in te voeren, hoewel ze benadrukken dat dit een “tijdelijke oplossing” moet zijn om de vele pc-spelers die niet cheaten niet van zich te vervreemden.

En uiteraard is het ook jammer voor console- en pc-gamers die vrienden zijn, en gewoon lekker samen willen knallen. Zoals mijn twee zonen die op console spelen, en ik op pc.

Hopelijk wordt er snel een oplossing gevonden maar persoonlijk vrees ik dat het op niets zal uitdraaien. Er zullen altijd cheaters zijn, no matter what… En eerlijk als het zo blijft doorgaan, dan zou dit wel eens mijn laatste Season kunnen zijn in Cold War/Warzone/Plunder…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)