Hideo Kojima staat niet achter “Director’s Cut” label voor nieuwe Death Stranding-versie

Death Stranding

Hideo Kojima, de iconische game director van Death Stranding, zegt dat hij niet achter de naamgeving van de PlayStation 5-upgrade voor die game staat.

Hoewel Sony’s marketing-afdeling rijkelijk de titel Director’s Cut uitdeelt aan de geüpgraded versies van oudere titels, zijn de game directors in kwestie daar niet altijd mee gediend. Met name Hideo Kojima liet via Twitter weten dat hij niet het Director’s Cut-label zou plakken op de aankomende versie van Death Stranding.

Kojima wijst op de betekenis van de term ‘Director’s Cut’, zijnde een versie van de game (of film, de term is uiteraard niet beperkt tot gaming) die volledig voldoet aan de artistieke visie van de regisseur. Delen die door tijdsdruk of een beperkt budget het eindproduct niet haalden, worden in zo’n Director’s Cut toegevoegd.

De Death Stranding-bedenker geeft duidelijk aan dat dit niet het geval is met de nieuwste versie van de game die komend najaar verschijnt. Hier zal het eerder gaan over zaken die bijkomstig gemaakt werden gemaakt, niet over delen die – tegen Kojima’s wil in – geknipt werden.

Death Stranding Director’s Cut verschijnt op 24 september en zal volledig gebruik maken van de rekenkracht en features van de PlayStation 5.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.