Carrefour komt met eigen Fortnite-map

Winkelketen Carrefour wil de jongeren bereiken om hen bewust te maken van Carrefours Act For Food-programma. Dat doet het door een eigen virtuele map aan te maken in Fortnite.

Carrefour heeft een Healthy Map gecreëerd om zijn Act For Food-programma onder de aandacht van jongeren te brengen. “Jongeren zijn een moeilijk te bereiken doelgroep“, zegt Olivier Garcia, directeur non-food e-commerce van Carrefour Group aan Républik Retail. “Fortnite is echter een echte hit bij hen en wij zijn ook het op twee na grootste verkoopnetwerk voor videospelletjes en consoles. Er is een creatieve optie in het spel, en we besloten die te grijpen.”

Hiervoor heeft Carrefour samengewerkt met Publicis en de creatieve studio MakaMakes. De map moet de wereld van de verantwoorde supermarkt van de toekomst uitstralen, met biogaswagens, windmolens, moestuinen en boerderijen.

Tijdens het spel kunnen spelers levenspunten terugwinnen en hun kansen om te winnen vergroten door fruit, groenten en vis te eten. Om toegang te krijgen tot Carrefours map moeten gamers een code invoeren.

Om promo te voeren ging Carrefour een samenwerking aan met influencer Teeqzy, wiens community meer dan 700.000 abonnees telt op Twitch. Als het project succesvol zou worden, dan wil Carrefour ook uitbreiden naar andere landen en zelfs een landencompetitie opstarten.

Wil je de map zelf uitproberen? Gebruik dan eilandcode 6671-9497-0398 of surf naar de website van Fortnite.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Carrefour komt met eigen Fortnite-map'

Reacties zijn gesloten.