Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 27)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Het is weer weekend, wat vliegt de tijd toch snel als je u amuseert. Ik heb eens zot gedaan en heb, nadat ik Dying Light op PS4 heb uitgespeeld, nu ook de Enhanced Edition gekocht op Xbox. Zo kan ik mij op mijn Series X opnieuw rot amuseren met deze game, achievements scoren, genieten van al de DLC (want die had ik nog niet) en mij klaarstomen voor de release van Dying Light 2: Stay Human.

Of ik veel tijd zal hebben om series te kijken? Nog geen idee. Maar ik heb wel Travellers toegevoegd aan mijn te bekijken lijst op Netflix. Een serie van de man achter Stargate SG-1, Stargate Atlantis en Stargate Universe. Kan niet slecht zijn, toch?

De Enhanced Edition van Dying Light ziet er moordend uit.

MrRolfson

Na een weekje vakantie lijkt het weekend niet zo speciaal als moest ik een ganse week gewerkt hebben. Hoe dan ook ga ik met volle teugen van genieten in de aanloop van een nieuwe werkweek.

Op gamingvlak ga ik mij nog wat verdiepen in Fortnite, nadat mijn kinderen mijn account een ganse week hebben gekaapt. Al zal er ook duchtig geracet worden met een nagelnieuwe racegame waarvan ik de naam nog niet mag zeggen. Je leest er binnenkort sowieso alles over op deze website.

Qua series zal er een nieuwe aflevering van Clarkson’s Farm op het menu staan. En natuurlijk ook de finale van het EK-voetbal tussen Italië en Engeland. Al zal het met hartzeer zijn, ik hoop dat Italië naar huis gaat met de Europese titel.


RoMa

Het hakfestijn van Chivalry 2 geeft me nog steeds een meer dan deftige portie amusement. Na enkele uren chaos als knight geef ik nu wat liefde aan de archer-klasse. Loop maar richting mij voor een easy kill, lieve vijand. Ik zal zeker geen spike trap in je gezicht planten. Beloofd. 

Ook in Wreckfest beleef ik nog altijd dolle pret. Ik ben aanbeland bij de laatste fase van de career mode, de World Masters. Wat een glorieuze crashes brengt deze game toch. Niks zo leuk als op drie wielen als eerste over de finish te rijden, zigzaggend tussen de smeulende wrakstukken. 

In Fall Guys: Ultimate Knockout heb ik eindelijk die 20ste kroon en bijhorende trophy te pakken. Intussen zit ik aan 23 wins en binnen enkele dagen is er hopelijk een nieuw seizoen, al verwacht ik een kleine delay. Ik heb dringend nood aan nieuwe maps en challenges maar ik blijf deze titel wel kapot spelen. 

Na de lofzangen van Luca in onze laatste podcast en Kevin eerder heb ik me Ratchet & Clank: Rift Apart aangeschaft. De verwachtingen zijn hoog, jongens. 

Op Netflix ben ik zeer excited voor de nieuwe CGI-reeks Resident Evil: Infinite Darkness. Als superfan van de reeks zou ik deze niet willen missen! 


Lazlo

Momenteel baan ik me een weg doorheen de previewbuild van een noemenswaardige RPG waar ik nog niet te veel over mag verklappen. Welke dat net is en wat ik er tot nu toe over denk, lees je komende week op deze heerlijke gaming website.

Waar ik het wel over mag hebben, is dat ik momenteel weer heerlijk aan het ronddolen ben in het universum van Mass Effect. Blijft met verve één van de beste RPG-series ooit.
Wanneer ik dan weer met zoonlief op de sofa zit, is m’n Switch nooit veraf. Ik ben weer eens aan het Pokétrainen geslagen in Pokémon Sword. Fijn spelletje om tussendoor op te pikken, als je even niet weet wat gedaan.

Intussen zijn we bij de NBA Finals aangeland, dus ook dit weekend zal er Amerikaans basketbal gespeeld worden op m’n televisie. Nog niet helemaal zeker wie ik het liefste de titel mee naar huis zie nemen. De Milwaukee Bucks, die nu toch al twee jaar een mooie ploeg hebben om dit mee te verwezenlijken, of de Phoenix Suns, die zowat de revelatie van het seizoen zijn gebleken. Welke het ook wordt, genieten wordt het zeker!


Yakkoi

Dit weekend heb ik eindelijk weer meer tijd voor games. Na het reviewen van Roguebook heb ik een enorme interesse gekregen in roguelike deckbuilders, en heb ik ook Slay the Spire volledig uitgekamd. Om die traditie door te zetten ga ik dit weekend m’n tanden zetten in Tainted Grail, een iets ambitieuzere deckbuilder met een realistischer stijltje en meer diepgang op vlak van quests.

Daarnaast eisen mijn vrienden ook wat tijd op om Deep Rock Galactic samen te spelen en eventueel ook wat Code Vein verder te doen, ondanks het feit dat die laatste game niet geweldig aangepast is om volledig in co-op te doorlopen. Qua series ga ik ook de laatste afleveringen van Attack on Titan bekijken zodat ik halsreikend kan uitkijken naar de tweede helft van dit epische laatste seizoen.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.