De Driver Ratings van F1 2021 zijn bekend, scoort Verstappen of Hamilton het hoogst?

Nog twee weken en dan kunnen we eindelijk onze hand leggen op de nieuwe Formule 1-game uit de stal van Codemasters en Electronic Arts. De respectievelijke ontwikkelaar en uitgever hebben in de aanloop van deze release vandaag de Driver Ratings bekend vrijgegeven.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en Max Verstappen hebben logischerwijs op dit moment de hoogste algemene rating in de game: 95. Ze strijden namelijk niet voor niets om de wereldtitel. Al heeft Verstappen toch een licht voordeel omdat hij goedkoper is om aan te kopen in Mijn Team. De eer van rijder met het laagste aantal punten gaat naar Nikita Mazespin.

Deze dynamische Mijn Team-ratings, die gedurende het seizoen van updates worden voorzien, moeten de prestaties van de coureurs in het echte kampioenschap weerspiegelen. Door verschillende datasets te analyseren worden coureurs beoordeeld op verschillende factoren: ervaring, racecraft, oplettendheid en snelheid – om tot een algemene rating te komen.

In Mijn Team van F1 2021 kunnen we ons eigen team samenstellen en een teamgenoot selecteren uit de huidige F2 en F1-markt om als het beruchte elfde team te strijden om de kostbare kampioenschapspunten. Je zal verspreid over meerdere seizoenen moeten werken aan de reputatie van je team om de beste coureurs te kunnen aantrekken.

F1 2021 verschijnt op 16 juli voor PlayStation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en PC. Met de Digital Deluxe Edition krijg je drie dagen eerder toegang tot de volledige game. 

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.