Superman, The Goonies en Lethal Weapon-regisseur Richard Donner is overleden

Droevig nieuws vanuit filmland, filmregisseur Richard Donner is namelijk op 91-jarige leeftijd overleden. De naam klinkt je misschien onbekend in de oren, maar je hebt zeker een of meerdere films van deze man gezien.

Dat je de originele Superman uit 1978 niet hebt gezien (ik wel trouwens) of Lethal Weapon-films niet kent, dat durven we nog te aanvaarden. Maar iedereen die zichzelf een beetje gamer durft te noemen die moet minstens één keer in zijn leven The Goonies gezien hebben. Toch?

Zelfs bij horrorfans verwierf de man een legendarische status en dat door de in 1976 verschenen, en toch wel iconische horrorprent The Omen. Een film waar ik trouwens nog steeds kriebels van krijg, alleen al door die naam te vermelden…

Het meeste succes had hij met Danny Glover en Mel Gibson in de actiekomediereeks Lethal Weapon.

Zoek de man vandaag als eerbetoon maar een keer op, je zal zeker een of meerdere films van hem gezien hebben.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)