The Blind Man keert terug in eerste trailer voor Don’t Breathe 2

Het is niet omdat je oud, blind of minder mobiel bent dat je een makkelijke prooi bent voor overvallers. Vraag dat maar het tuig dat dacht snel even The Blind Man, te beroven. Dit in een van de spannendste films van de voorbije jaren, Don’t Breathe. Ik denk dat ik toen zowel al mijn vinger- als teennagels heb kortgebeten door de spanning.

Eerst even vertellen waar Don’t Breathe (2016) over ging: Rocky, Alex en Money zijn drie Detroitse delinquenten die de kost verdienen door in te breken in huizen die beveiligd worden door het beveiligingsbedrijf van Alex’ vader, en de spullen die ze stelen te verkopen. Money krijgt een tip dat een legerveteraan (bijgenaamd de Blinde Man) die in een verlaten Detroitse buurt woont, minstens 300.000 dollar cash in huis heeft. Na enig overleg besluiten de drie om ’s nachts in het huis in te breken, nadat ze het overdag hebben geobserveerd en ontdekt hebben dat de man in feite blind is.

Hoe dat allemaal verloopt en afloopt, dat ga ik niet uit de doeken doen, maar geloof me, het wordt een zenuwslopend avondje…

En nu komt er dus een sequel, Don’t Breathe 2. Norman Nordstrom (Stephen Lang) heeft zich na de gebeurtenissen in het origineel verstopt in een afgelegen hut, waarin hij een jong meisje opvangt en opvoedt. Hun rustige leven wordt bruut verstoord wanneer een groep criminelen het meisje ontvoert. Wie is nu de prooi, en wie is nu de jager?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)