Next-Gen update DOOM Eternal ondervindt problemen op PlayStation 5

Enkele dagen geleden kregen we het heugelijk nieuws te horen dat DOOM Eternal een Next-Gen update krijgt. Zo werden ons verbeterde visuals, verhoogde prestaties, ondersteuning voor ray-tracing, 4K-resolutie met 60 frames per seconde én een nieuwe 120 FPS-modus voor consolespelers belooft. De update is sinds kort live, maar PlayStation 5-spelers rapporteren nu reeds heel wat problemen.

Zo is het helemaal niet evident om de PlayStation 5-versie van de game werkende te krijgen op jouw console. Opnieuw moet er een omslachtig stappenplan gevolgd worden om de PS5-upgrade binnen te halen, maar dan nog is dat geen garantie op succes. Velen claimen de update te hebben gedownload, maar krijgen enkel de PlayStation 4-versie opgestart.

Bethesda erkent ondertussen het bovenstaande probleem en werkt aan een oplossing, al is er nog stront aan de knikker. Zo is het momenteel niet mogelijk jou save data van de PlayStation 4-versie van de game over de zetten op jouw PlayStation 5. Andere games lieten dat wel zonder problemen toe, al ondervonden andere titels (zoals Borderlands 3) daar ook wel problemen mee. Of deze feature er überhaupt ooit aankomt, is op dit moment niet geweten.

Is het toeval dat de PlayStation 5-upgrade helemaal niet zo vlot bolt op Sony’s mooiste? Of zit de acquisitie van Bethesda in de Microsoft-familie hier opnieuw voor iets tussen? De tijd zal het wellicht uitwijzen.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.