Blizzard presenteert nieuwste Hearthstone-uitbreiding: United in Stormwind

Het is hoog tijd voor de tweede uitbreiding in The Year of the Gryphon. De eerste uitbreiding, Forged in the Barrens, stond volledig in het teken van The Horde. Het is dan ook niet onlogisch dat de tweede uitbreiding volledig in het teken staat van die andere factie; The Alliance. Met de United in Stormwind-uitbreiding krijgen we binnenkort weer heel wat lekkers.

Op 3 augustus wordt de uitbreiding gelanceerd. Net zoals in Forged in the Barrens zijn er grote gelijkenissen met de moedergame; World of Warcraft. Zo zijn er voor het eerst Mount-kaarten en krijgt iedere klasse een Questline-kaart die een queeste herbergt die je gedurende een partij moet zien te completen. Ook de gratis Flightmaster Dungar is een leuke knipoog naar WoW.

Opnieuw worden 135 nieuwe kaarten voorgeschoteld, aangevuld met een nieuw keyword: Tradeable. Deze kaarten kunnen gespeeld worden als gewone kaarten of kunnen gespeeld worden voor 1 manapunt. In dat laatste geval wordt een willekeurige kaart uit jouw deck gehaald en gespeeld. Op die manier kun je relatief vroeg in het spel kaarten met een hoge kost op het speelveld krijgen.

Samen met de uitbreiding wordt ook de tweede fase in The Year of the Gryphon ingezet. Dat betekent veranderingen in Battlegrounds, nieuwe Battlegrounds cosmetics, een nieuwe minion type refresh en reguliere content updates. Benieuwd naar de uitbreiding? Check dan zeker onderstaande trailer.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.