Remedy werkt aan multiplayer spin-off van Control

Ik weet niet hoeveel keren we het al gezegd hebben, maar ik herhaal toch nog eens met veel plezier: Control is een van de beste action/adventuregames die je kan spelen. Als je deze paranormale game nog niet uitgeprobeerd hebt, is het hoog tijd dat je dit doet.

De game werd na zijn release in 2019 overstelpt met awards en dat was mijns inziens ook meer dan terecht. Dit jaar verscheen er ook een next-gen update waarbij de omgevingen dankzij ray-tracing er adembenemend uitzien. Ontwikkelaar Remedy is van plan om de status van Control in hun voordeel te blijven gebruiken en hebben daarom ook een multiplayer spin-off aangekondigd.

De game krijgt de codenaam Condor mee en wordt ontwikkeld met een budget van 25 miljoen dollar. Dit budget is ongeveer even hoog als dat van Control en wordt mede gefinancierd door 505 Games die de game uiteindelijk ook zullen uitgeven.

Condor moet een 4-player co-op “spelers vs. omgeving” worden die zich afspeelt in het universum van Control. De game wordt ontwikkeld in de Northlight engine, dit is dezelfde ontwikkelomgeving die gebruikt werd voor Control.

Condor wordt ontwikkeld voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC. Het is niet bekend wanneer de game het levenslicht zal zien, maar ik vrees dat we toch nog aardig wat geduld moeten hebben…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.