“The Elder Scrolls VI is nog steeds in een ontwerpfase”

Komt The Elder Scrolls VI er? Ongetwijfeld! De vraag is alleen wanneer en op welk platform? Houdt Microsoft Bethesda’s goudhaantje voor zich of is het van plan de game te delen met PlayStation-gamers?

Maar het antwoord op deze vragen is niet dringend, ook al willen we het graag weten natuurlijk. Todd Howard, de man achter Fallout en Skyrim, heeft immers aan de wereld laten weten dat de game nog steeds in een ontwerpfase is.

In een gesprek met The Telegraph onthulde Howard dat The Elder Scrolls VI, dat toch reeds drie jaar geleden aangekondigd werd, zich nog in een ontwerpfase bevindt. Het team achter de game is bovendien ook de technische specs aan het checken om er zeker van te zijn dat de engine het spel goed zal kunnen draaien.

The Elder Scrolls VI zal immers draaien op de Creation Engine 2, die ook is gebouwd voor Bethesda’s volgende grote RPG, Starfield. Nog zo’n gigantisch project dus hopen op een snelle release voor The Elder Scrolls VI is als hopen op sneeuw in de zomer. (Of heb ik dat verkeerd uitgedrukt?)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)