Housemarque is officieel een PlayStation Studios developer nu

Housemarque heeft de wereld verrast met hun roguelite scifi shooter Returnal. Sony is meer dan content en heeft besloten om Housemarque aan zijn portfolio toe te voegen.

Housemarque, makers van arcadegames en de PS5-exclusieve shooter Returnal, is nu overgenomen door Sony, en zal als dusdanig toetreden tot het PlayStation Studios-label.

En of ze daar tevreden mee zijn bij Housemarque zelf? Wat denk je?

We zijn zo enthousiast om ons eindelijk aan te sluiten bij de PlayStation Studios-familie!” zegt Ilari Kuittinen, medeoprichter en algemeen directeur van Housemarque. “Dit geeft onze studio een duidelijke toekomst en een stabiele mogelijkheid om te blijven leveren op gameplay centrische benaderingen, terwijl we nog steeds experimenteren met nieuwe methoden van narratieve levering en het verleggen van de grenzen van deze moderne kunstvorm.

Wij hopen vooral dat de Finse studio zijn creatieve vrijheid kan behouden. Bij Bungie waren ze eerst ook tevreden dat ze deel mochten uitmaken van de grote Activision-familie, maar we weten allemaal hoe dat verhaal afgelopen is ondertussen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)