Kazuya Mishima uit Tekken maakt op 30 juni zijn opwachting in Super Smash Bros. Ultimate

Wraak zal zoet zijn, want overmorgen mengt de wraakzuchtige Kazuya Mishima zich in de strijd in Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch als onderdeel van de DLC Challenger Pack 10.

De komst van Kazuya raakte bekend tijdens de Nintendo Direct-presentatie tijdens de afgelopen E3. Vandaag kregen we echter een pak meer informatie én gameplay te zien tijdens een speciale video waarin Masahiro Sakurai, de director van de Super Smash Bros.-serie, een uitgebreide demonstratie gaf van deze legendarische vechter.

Kazuya Mishima debuteerde meer dan 25 jaar geleden in het oorspronkelijke Tekken en is een van de bekendste personages in de vechtgameserie. Kazuya komt van de arena’s in Tekken, waar spelers zich moeten concentreren op de ruimtes tussen personages en waar ze hun tegenstanders moeten raken, naar de levels in Super Smash Bros. Ultimate, waar spelers hun tegenstanders moeten aanvallen vanuit verschillende hoogtes en vanaf verschillende afstanden. Vanwege het verschil in dimensie heeft Kazuya een speciale skillset in Super Smash Bros. Ultimate als je dit vergelijkt met zijn oorspronkelijke aanvallen in Tekken.

In Super Smash Bros. Ultimate lijken Kazuya’s belangrijkste aanvallen op zijn aanvallen uit Tekken, maar om hem de luchtsprongen, smashaanvallen en speciale aanvallen te geven waar de Super Smash Bros.-serie om bekendstaat, heeft de ontwikkelaar gebruik gemaakt van zijn duivelse krachten.

Naast Kazuya ontvang je in Challenger Pack 10, Mishima Dojo. Dit is de dojo van de familie Mishima – en in het bijzonder die van Kazuya’s vader Heihachi. De dojo is aan alle kanten afgesloten, maar de muren en het plafond kunnen worden gesloopt met sterke aanvallen, waarna het level pas echt gevaarlijk wordt. Mishima Dojo bevat geen zwevende platformen en is wat dat betreft simplistischer dan ander levels in Super Smash Bros. Ultimate, waardoor je nieuwe strategieën nodig zult hebben om te winnen.

Na het downloaden van Challenger Pack 10 ontvang je ook 39 muzieknummers uit de Tekken-serie, met een mix van songs uit zowel oudere en nieuwere games uit de franchise. Naast de release van Kazuya Mishima zullen er ook nieuwe Mii-vechterskostuums worden uitgebracht als betaalde DLC, waaronder Shantae, Lloyd Irving, Dante en Dragonborn.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.