Insomniac Games werkt aan mysterieuze multiplayer-titel

Insomniac Games doet het behoorlijk goed de laatste tijd. Niet alleen brachten ze een tijdje geleden Marvel’s Spider-Man uit op PS5, hun meest recente klepper (Ratchet & Clank: Rift Apart) was ook een schot in de PS5-roos. Het Twitter-kanaal van de ontwikkelaar doet nu vermoeden dat ze bezig zijn met een gloednieuwe multiplayer-titel.

Insomniac Games is namelijk opzoek naar enkele versterkingen voor hun team. Meer specifiek gaat het om aanwervingen waarbij gezocht wordt naar mensen met ervaring in het multiplayer-gebeuren van games. Om precies te zijn zoeken ze een Creative Director, Systems Designer, Story Lead, Art Director en VFX Artist. Het is vooral de vereiste ervaring bij die System System Designer die doet vermoeden dat ze aan een multiplayer-game werken: “thorough understanding of melee combat systems, enemy design and boss design”.

Gaat het over een volledige nieuwe game? Wordt er gewerkt aan een multiplayer-uitbreiding voor één van hun recentste kleppers? Wie zal het zeggen? Persoonlijk zat ik te hopen op een heropleving van de geniale Resistance-franchise, al doet de ‘melee combat’ in de vacature alle hoop wegstromen. We houden jullie op de hoogte!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.