Battlefield 2042 zal bots gebruiken om 128-player servers op te vullen

Battlefield 2042 komt er deze herfst aan en belooft heel wat lekkers voor de shooter-fanaten onder ons. Niet alleen gaat het hier simpelweg om een nieuwe telg in de Battlefield-serie; de nieuwe All-Out Warfare-modus belooft ons online chaos op PlayStation 5, Xbox Series X én pc met maar liefst 128 spelers! Dat laatste krijgt nu echter een serieuze voetnoot.

Zo liet EA weten dat de modi waarin 128 spelers vereist zijn, aangevuld kunnen worden met AI-soldaten. Het bedrijf vermoedt dat je op de piekmomenten uiteraard geen bots zult tegenkomen, al kan het zijn dat je op kalme momenten geregeld een computergestuurde soldaat neer maait. Concreet betekent dit dat er maximaal 64 AI-soldaten kunnen worden toegevoegd aan een spelletje met 128 spelers, afhankelijk van jouw regio, platform en het beschikbare aantal mensen.

EA liet ook weten dat deze optie niet kan worden afgelegd waardoor je ten alle tijde met breindode vijanden in aanraking kan komen. “Geen zin in AI-soldaten? Er zijn andere modi die minder spelers vereisen,” klinkt het bij EA. De bots klinken initieel niet zo sexy, maar kunnen wel degelijk een goeie beslissing zijn. Zo doofde de hype rond Titanfall al snel uit toen veel spelers na enkele maanden moeite hadden een goeie match te vinden. Bots konden hier de levensduur van de game verlgengen. Meer zelfs, de heisa rond de PlayStation 3-game MAG (waarbij ons gevechten met 256 spelers werd beloofd) bracht zelf een petitie op poten om bots aan de game toe te voegen. Of wat dacht je van Star Wars Battlefront die een tweede leven kreeg door bots toe te voegen aan de multiplayer?

Battlefield 2042 wordt op 22 oktober dit jaar verwacht.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.