Sony wil in 2022-2023 bijna 23 miljoen PS5-consoles verschepen

PlayStation 5

Er zijn nog steeds heel wat gamers wereldwijd die hopeloos zitten te wachten op hun, al dan niet voorbestelde, PS5-console. Of dat in 2021 nog zal lukken is een groot vraagteken.

Dan maar wachten tot in 2022-2023? Sony heeft immers laten uitschijnen dat ze hun komende fiscale jaar, dat start op 1 april 2022 en afloopt op 31 maart 2023, van plan zijn om zo’n 22,6 miljoen PS5-consoles te verschepen.

Sony gaat er van uit dat de vraag naar PS5-consoles niet snel zal afnemen, dat is toch wat hun CFO Hiroki Totoki zegt.

“I don’t think demand is calming down this year and even if we secure a lot more devices and produce many more units of the PlayStation 5 next year, our supply wouldn’t be able to catch up with demand,”

Er is dus hoop in bange dagen, al zullen heel wat gamers nog geduld moeten hebben.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)