LEGO kondigt nieuwe LEGO Mario-uitbreidingssets aan én laat LEGO Luigi en LEGO Mario binnenkort samenwerken

LEGO is er om unieke bouwwerken te maken die de meest fantasierijke verbeelding tarten. Dat kan je alleen doen, maar is zoveel leuker als je dit samen kan doen. Sinds de aankondiging dat Mario zijn broer Luigi mag verwelkomen in het LEGO Super Mario-universum, deden de geruchten al de ronde, maar vandaag kondigde LEGO aan dat je beide figuurtjes aan elkaar kan koppelen om zo nog meer unieke avonturen te beleven.

Duo-avonturen met LEGO Mario en LEGO Luigi (of eender welke combinatie van de twee figuren) is mogelijk door deze te verbinden via Bluetooth. De grote en kleine fans spelen daarna samen in één team en kunnen extra digitale munten verzamelen door in team acties uit te voeren zoals lopen, ronddraaien en springen. Je werkt zo samen om vijanden en uitdagingen te verslaan en deelt beloningen. Of je kan ervoor kiezen om het het spel helemaal om te gooien en het tegen elkaar opnemen.

Ons belangrijkste opzet is om eindeloos creatief bouwen en verbouwen aan te moedigen, en een langere speltijd te creëren. Met de aankondiging van vandaag brengen we LEGO Mario en LEGO Luigi, hun vrienden en vijanden tot leven, terwijl de nieuwe interactieve functie garant staat voor onbeperkt speelplezier. We zijn erg enthousiast om de speelervaring en het LEGO Super Mario universum verder uit te breiden met nog meer nieuwe sets en personages, en hopen fans mee te nemen in dit verhaal”, aldus Simon Kent, Creative Lead van LEGO Super Mario.

Naast de bekendmaking van de nieuwe Bluetooth-gestuurde duo speler modus, stelt LEGO ook vier nieuwe uitbreidingssets, twee nieuwe power-uppakketten en tien nieuwe personagepakketten voor. Met deze vier nieuwe uitbreidingssets kan je jouw basissets makkelijk uitbreiden, en ze bevatten naast een extra muntenverzameling ook elementen die geschikt zijn voor zowel single- als duo-play.

Het pronkstuk van deze uitbreidingen is ongetwijfeld ‘Bowsers luchtschip’. Met deze set bouw je een nieuw uitdagend level waar je de strijd tegen het beruchte vliegende schip aangaat. Vecht tegen Kamek, een Goomba en een Rocky Wrench, en strijd daarna tegen het schip zelf! ‘Bowsers luchtschip’ kan worden opgesteld in ‘vliegmodus’ of uitgeklapt in ‘course mode’.

Dit is de volledige lijst van nieuwe producten:

  • 71391 Bowsers Luchtschip uitbreidingsset (€ 99,99)
  • 71388 Boss Sumo Bro Topple Tower uitbreidingsset (€ 29,99)
  • 71389 Lakitu Sky World uitbreidingsset (€ 39.99)
  • 71390 Reznor Knockdown uitbreidingsset (€ 69.99)
  • 71392 Kikker-Mario power-uppakket (€ 9.99)
  • 71393 Bij-Mario power-uppakket (€ 9.99)
  • 71394 Personagepakketten – Serie 3 (10 verzamelbare personagepakketten, waaronder Galoomba, Parachute Bob-omb, Crowber, Boo, Amp, Torpedo Ted, Bony Beetle, 1Up- paddenstoel, Scuttlebug en Swoop) (€ 3.99)

Alle nieuwe uitbreidingspakketten en de LEGO Luigi Starterset zijn vanaf 1 augustus verkrijgbaar.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.