fbpx

Sony gaat komende maanden en jaren meer inzetten op cross-play

Niets zo leuk als samen met je vrienden knallen, racen of dungeons doorkruisen. Thank God for crosspla-play. Tot je beseft dat jij met je Xbox niet kan samenspelen met je vrienden op pc… Damn you Sony!

Games als Fortnite, Rocket League, Warzone, en zo kan ik er nog tientallen opnoemen ondersteunen cross-play tussen pc, PlayStation, Xbox en zelfs Nintendo Switch. Maar sommige games kan je niet samenspelen omdat Sony het gewoon niet toelaat. Tja, dan sta je daar.

Maar daar komt de volgende maanden verandering in zegt de studio nu. In een interview met Axios heeft CEO van Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, gezegd dat Sony meer cross-platform multiplayer in games wil in de toekomst.

We ondersteunen en stimuleren cross-play,” zegt hij, sprekend over de populariteit die cross-platform gaming heeft genoten in games als Fortnite, Call of Duty, Rocket League, Minecraft, en nog veel meer.

Volgens Ryan “zal het aantal blijven groeien” naarmate meer games de sprong maken van gesloten speler-ecosystemen naar meer verbonden oplossingen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d