“EA kondigt op 22 juli de terugkeer van een populaire en gevestigde IP aan”

Titanfall 3 of Dead Space? Titanfall 2 was een fantastische game die op een slecht moment verscheen. Namelijk als een worstje tussen enerzijds de launch van Battlefield 1 en anderzijds Call of Duty. Maar dat worstje werd wel fel gesmaakt vanwege de intense single player-ervaring en de straffe multiplayer. Ook Dead Space kan nog steeds op een trouwe schare fans rekenen die smeken om een nieuwe telg of een remaster. De weddenschap gaat nu in…

Op 22 juli vindt EA Play Live plaats, een live event waar de ontwikkelaar, volgens onder andere de gerespecteerde Jeff Grubb van Games Beat, wel eens Titanfall 3 zou kunnen aankondigen. Hij zegt “Electronic Arts staat op het punt om de terugkeer van een geliefde en lang verloren IP aan te kondigen, en het ziet er steeds meer naar uit dat het om het langverwachte Titanfall 3 gaat.” EA en Respawn hebben echter reeds aangegeven dat er momenteel niemand werkt aan Titanfall 3. De studio heeft de handen vol met Apex Legends en de sequel voor Star Wars Jedi: Fallen Order.

In een recent verleden was er ook al sprake dat Dead Space zou terugkeren onder de vorm van een remaster. En laat ook deze game passen in het straatje van een populaire en gevestige IP die op heel wat bijval van de fans kan rekenen, en die ook al een paar jaar op sterven ligt. De trouwe fans gingen er toen meteen van uit dat de franchise waar Grubb het over had de sci-fi horror-reeks Dead Space was. Een recente tweet van Grubb impliceert sterk dat iedereen die Dead Space denkt, verkeerd gokt.

Er zijn genoeg andere gevestigde IP’s die EA terug zou kunnen brengen, maar Titanfall 3 is misschien wel de meest logische. Titanfall 2 is nog steeds enorm populair, en Apex Legends dat een spin-off is van Titanfall, heeft geholpen om het universum populairder dan ooit te maken.

Maar wie moet die game dan ontwikkelen aangezien Respawn de handen vol heeft? Misschien wel EA Motive? Dat is toch wat Grubb laat uitschijnen. Hij schrijft immers dat EA Motive, de studio die vorig jaar het uitstekende Star Wars: Squadrons ontwikkelde, werkt aan een “gevestigde IP” revival waar fans heel blij mee zullen zijn.

Nog een dikke maand en dan zullen we weten of Grubb het bij het rechte einde had, en welke game we mogen verwachten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)