Metro Exodus vanaf vandaag op PS5 en Xbox Series X/S

Als er een post-apocalyptische shooterreeks is die je in huis moet halen, dan is dat wel de Metro-reeks. Het origineel Metro 2033 zette een sterke setting, verhaal en gameplay neer. Opvolger Last Light trok die lijn door, en Metro Exodus is de kers op de taart.

Het moment dus om aan de slag te gaan met de next-gen versie van Metro Exodus en de verdere avonturen van Artyom te beleven, of te herbeleven. Ik heb de game trouwens uitgespeeld en ik kan je vertellen dat het een van de titels met de beste einde(s) is.

Maar bon, over naar de orde van de dag: Metro Exodus is vanaf vandaag beschikbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X. Op PS 4 Pro zag de game er reeds geweldig uit dus zal dat op PS 5 nog straffer zijn vermoed ik.

De next-gen versie van Metro Exodus voor  Xbox Series X en PlayStation 5 draait op 4K / 60FPS met full Ray Traced lighting. Zowel de basisgame als de DLC-uitbreidingen maken gebruik van 4A’s baanbrekende Ray Traced Global Illumination (RTGI)-techniek en de Ray Traced Emissive Lighting-techniek die debuteerden in de originele release van Metro Exodus en de The Two Colonels-uitbreiding.

Op de next-gen consoles kunnen spelers profiteren van veel kortere laadtijden dankzij de SSD-opslagoptimalisatie van deze consoles. Daarnaast kunnen spelers genieten van 4K-texture packs en diverse platformspecifieke functies, waaronder ruimtelijke audio, controller-latentie-verbeteringen op de Xbox-consoles, en ondersteuning van de haptische functies van de PlayStation 5 Dual Sense-controller.

Deze verbeteringen komen als gratis upgrade voor alle old-gen (als ik dat zo mag zeggen)-spelers of via de Metro Exodus Complete Edition – een nieuwe, fysieke editie voor nieuwe spelers met daarin de basisgame én twee DLC-uitbreidingen: The Two Colonels en Sam’s Story.

Kenmerken

  • Verbeterd voor de nieuwste consoles – verbeterd om gebruik te maken van de kracht van Xbox Series X|S en PlayStation 5, inclusief 60FPS, resoluties tot 4K, een Field Of View-schuifregelaar (voor de eerste keer in de serie) en Ray Traced lightning.
  • Verbeterd voor Xbox Series X |S – geoptimaliseerd voor platformspecifieke functies, waaronder ruimtelijke audio en Smart Delivery-ondersteuning. De Xbox Series X-versie biedt volledige Ray Traced lightning, 4K 60FPS, de Xbox Series S-versie biedt volledige Ray Traced lightning, 60FPS en 1080p-resolutie. Verkrijgbaar via Smart Delivery.
  • Verbeterd voor PlayStation 5 – geoptimaliseerd voor platformspecifieke functies, waaronder DualSense™ Haptic Feedback-ondersteuning en 3D-audio, naast volledige Ray Traced lightning en 60FPS 4K-beelden.
  • Het complete pakket – inclusief Metro Exodus en alle DLC-content – The Two Colonels en  Sam’s Story.
  • Beleef Sandbox-survival – ontvlucht de  ruïnes van het verwoeste Moskou en volg een aangrijpend verhaal dat klassieke Metro-gameplay verbindt met enorme, niet-lineaire levels.
  • Dodelijke gevechten en stealth – verzamel onderdelen om je arsenaal handgemaakte wapens aan te passen en neem het op tegen zowel menselijke als gemuteerde vijanden in spannende tactische gevechten.
  • Verken een vijandige wereld – begin aan een verkenningstocht die een heel jaar duurt, reis door lente, zomer en herfst naar de afgrond van de  nucleaire winter. Ontdek de Russische wildernis die tot leven wordt gebracht met dag/nacht-verloop en wisselende weersomstandigheden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)