GTA Online-services voor PS3/Xbox 360 stoppen in december

Een mens staat er niet vaak bij stil, maar GTA V draait al drie consolegeneraties mee. Binnenkort is er echter een generatie die zijn deuren sluit…

En het is voor die mensen, en in het bijzonder de GTA Online-spelers, dat we slecht nieuws hebben…

Rockstar Games heeft namelijk besloten om de online services voor GTA Online op PS3 en Xbox 360 op 16 december stop te zetten.

Rockstar besloot deze services stop te zetten om zich te concentreren op updates en ondersteuning voor PS4-, Xbox One- en pc-versies van GTA Online. Het zal de studio ook helpen zich voor te bereiden op de lanceringen van de nieuwe uitgebreide en verbeterde versies van GTA 5 en GTA Online op PS5 en Xbox Series X|S dit najaar.

Daarnaast zullen er na 15 september geen Shark Cash Cards voor GTA Online meer worden verkocht voor de PS3- en Xbox 360-versies.

Maar er is nog iets vervelender: het is niet mogelijk om de voortgang van GTA Online van de laatste generatie over te zetten naar de huidige generatie consoles PS4 en Xbox One. De reden is gewoon dat die functie niet beschikbaar is. Het zal je maar overkomen denken we dan.

Naast het sluiten van de servers voor de PS3 en Xbox 360 versies van GTA Online in december, zullen de website stat tracking, online multiplayer, en leaderboards voor dezelfde versies van Max Payne 3 en LA Noire ook offline gaan op 16 september.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)