fbpx

PlayStation-baas Jim Ryan haalt eindelijk uit naar PS5-scalpers

Iedereen wil een PS5, maar er zijn er te weinig. Een van de redenen zijn scalpers: zij kopen beschikbare PS5-consoles op en verkopen die dan door aan woekerwinsten. Iets waar heel wat gamers, terecht, gefrustreerd van geraken. Nu laat eindelijk ook Jim Ryan, PlayStation CEO, van zich horen.

PlayStation CEO Jim Ryan heeft zijn mening gegeven over de problemen waar Sony mee kampt, en zijn frustratie geuit over scalpers in het algemeen. In een interview met Axios sprak het hoofd van PlayStation over hoe vervelend het voor hemzelf en het bedrijf was om voorraden te zien landen op online marktplaatsen: “Dit frustreert me echt en maakt me van streek, vooral wanneer resellers en bots de hand weten te leggen op voorraden.” Ryan benadrukt verder dat Sony “ongelooflijk hard werkt” met retailers om de consoles in “de juiste handen” te krijgen.

Laat ons gewoon hopen dat de tekorten snel worden weggewerkt en dat iedereen kan genieten van de PS5 en de games die erop verschijnen. Want we moeten ook eerlijk zijn, scalpers zijn een deel van de oorzaak, maar er ligt ook schuld bij Sony zelf…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

3 gedachten over “PlayStation-baas Jim Ryan haalt eindelijk uit naar PS5-scalpers

  1. Het probleem van de scalpers is nochtans makkelijk op te lossen. Iedereen die een console of wat dan ook binnen 12 maanden na release op een verkoopsite zet beboeten. Eventueel als test beginnen met 6 maand, maar ik vermoed dat dat te weinig gaat zijn.

  2. En ik zou het zelfs als ik Sony of Xbox was dit mee in de verkoopsvoorwaarden zetten zodat er zelfs een rechtzaak van gemaakt kan worden. Klinkt misschien hard, maar uiteindelijk gaan mensen en scalpers dan wel deftig nadenken vooraleer ze overgaan tot zo’n aankoop en hebben hopelijk de echte fans meer kans op een console bij release.

  3. En meer sancties op verkopers ook in winkels, want er zijn er heel veel die toch hun vrienden naar voor hebben geschoven op de lijst, ook al waren anderen eerst met preorder. Is moeilijk te controleren dat weet ik maar het gebeurd nog steeds. Iedereen gelijk voor de wet. Wil je pre-orderen, naar de winkel ter plaatse en voorschot betalen en een eerlijke lijst opstellen zonder naar voor schuiven. En bij online preorder het volledige bedrag vragen op voorhand met verplichte aankoop zodat mensen niet bij meerdere winkels tegelijk kunnen pre-orderen, wat ook gebeurd en dan verkopen ze de andere door.

Reacties zijn gesloten.

%d