De Razer Blade 14 is de eerste Razer Blade met de snelste AMD-processor

Om games te kunnen spelen heb je natuurlijk consoles of pc’s nodig. Zelf ben ik voorstander van een gaming laptop omdat die makkelijker verplaatsbaar is dan een desktop. Volgens hardwarefabrikant Razer is de nieuwe Razer Blade 14 (1999,99 euro) de ultieme AMD gaming-laptop.

Razer kondigde vandaag tijdens zijn E3 keynote de terugkeer aan van een gaming-legende: de Razer Blade 14. Na een afwezigheid van drie jaar is de Blade 14 terug. Nu als de eerste Razer Blade ooit met een AMD-processor, de 8-core AMD Ryzen 9 5900HX, de snelste in zijn klasse.

De informatie hieronder komt uit het persbericht, we hebben de laptop zelf niet getest.

De nieuwe Razer Blade 14 heeft een NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU en een Quad HD 165Hz-scherm, allemaal ingebouwd in ’s werelds compactste 14-inch behuizing. De krachtpatser van 14-inch staat bol van de kenmerkende Razer-snufjes die de Razer Blade laptops uniek maken. Zoals Razer Chroma RGB-toetsenbordverlichting, THX Spatial Audio voor dynamisch geluid en een overvloed aan poorten.

De Blade 14 is voorzien van de nieuwste NVIDIA GeForce RTX 30 Series Laptop GPU’s, tot aan een NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU toe. De RTX 30-serie is ontwikkeld met NVIDIA’s Ampere-architectuur en biedt verbeterde raytracing en geavanceerde AI-functies om visueel meeslepende werelden te creëren. Naast de verbeterde grafische prestaties beschikt de GeForce RTX 30-serie over een reeks Max-Q-technologieën. Denk aan Dynamic Boost, Whisper Mode 2.0 en een aanpasbare BAR, waardoor de Blade 14 stiller wordt.

De Blade 14 combineert kracht met visuele kwaliteit en biedt de snelste 14-inch gaming-beeldschermen die beschikbaar zijn op de markt. Verkrijgbaar vanaf Full HD 144Hz tot Quad HD 165Hz, bieden beide ‘IPS-grade’-schermen een uitstekende kleurdekking. Tot 100% SRGB op het Full HD-scherm en tot 100% DCI-P3 op het Quad HD-scherm. De hoge verversingssnelheid van beide schermen, in combinatie met de geïntegreerde AMD FreeSyn Premium-technologie, zorgen voor een heldere en soepele game-ervaring.

Als koploper op het gebied van compact ontwerp heeft de Blade 14 een volledig aluminium behuizing. De afwerking is zo nauwkeurig dat overtollig afval in het frame tot een minimum is teruggebracht. Verder is het systeem geanodiseerd met een matzwarte laag om een egale afwerking te garanderen die uniek aanvoelt en bestendig is tegen krassen.

Wat de Blade 14 niet alleen maar dun maar ook compact maakt, is de behuizing van 1,67cm x 21,9cm x 31,97cm. Daarmee is het ’s werelds kleinste 14-inch gaming-laptop. Om deze technische prestatie te bereiken, maakt de Blade 14 gebruik van Razer’s unieke vapor chamber-koeltechnologie. Deze vervangt de omvangrijke, inefficiënte heat pipe-systemen die andere gaming laptops gebruiken.

De luchtdichte kamer in de Blade 14 gebruikt verdampte vloeistof om warmte weg te voeren van de geïntegreerde componenten. Tegelijkertijd werkt de Blade 14 samen met twee zeer dunne ventilatoren. Elke ventilator is voorzien van 88 ventilatorbladen van slechts 0,1 mm dun, net zo dun als een menselijke haar. Die trekken koele lucht naar binnen en duwen hete lucht naar buiten, zodat zowel de CPU als de GPU op maximale capaciteit kunnen draaien.

Aan de zijkanten van het toetsenbord bevinden zich krachtige luidsprekers die via de ingebouwde THX Spatial Audio-technologie kunnen worden afgesteld voor gaming, films of muziek. Ook aan de zijkanten van de Blade 14 vind je een aantal poorten. Daaronder bevinden zich twee USB 3.2 Gen 2 Type-C-poorten met stroomvoorziening waarmee je de laptop ook kunt opladen.

Er zijn twee USB 3.2 Gen 2 Type-A-poorten voor het aansluiten van oudere apparatuur. Verder heeft hij HDMI 2.1 om eenvoudig te verbinden met mediasets in vergaderruimtes en een 3,5mm-poort voor het luisteren van 3D-audio met THX Spatial Audio.

Meer informatie vind je op de officiële website.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)