Nieuwe Back 4 Blood-trailers zetten PvP-speltype Swarm in de kijker

Warner Bros. Games en Turtle Rock Studios hebben gisteren twee Back 4 Blood-trailers uitgebracht, met daarin het competitieve PvP (player versus player) speltype ‘Swarm’.

 Als onderdeel van een gesprek met de Lead Game Designer van Turtle Rock Studios, Brandon Yanez, werd gisteren tijdens E3 2021 de nieuwe Back 4 Blood – PvP gameplay-trailer onthuld.

De trailer laat zien hoe dit speltype aansluit op de coöperatieve campagne-elementen van de game, met hartverscheurende actie en een eigen draai aan strategiegames voor teams. In het speltype Swarm nemen twee teams van vier het tegen elkaar op in een reeks rondes waarvan de beste uit drie wint, terwijl teams afwisselend spelen als de Cleaners en de Ridden. Punten worden toegewezen op basis van hoelang de Cleaners in leven kunnen blijven en aanvallen van de Ridden kunnen verdragen. Het team dat de langste tijd neerzet als de Cleaners wint de wedstrijd.

Ook werd de nieuwe Back 4 Blood PvP speelbare Ridden-trailer onthuld, die een blik werpt op de verschillende speelbare Ridden beschikbaar in het speltype Swarm. Tijdens het spelen als de Ridden kunnen gamers kiezen uit negen verschillende types Ridden, inclusief de Tallboy, Bruiser, Crusher, Reeker, Exploder, Retch, Stinger, Hocker en Stalker. Elk type Ridden heeft zijn eigen unieke vaardigheden die geüpgraded kunnen worden met verbeteringen, zogenaamde mutaties, die gemeenschappelijk gebruikt kunnen worden om het team te helpen en de bovenhand te krijgen in de loop van de wedstrijd.

PvP Gameplay trailer

PvP speelbare Ridden-trailer

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)