Parijs staat in brand in eerste Steelrising-trailer

Spiders (GreedFall) serveert een eerste trailer voor Steelrising. De game neemt ons mee naar een alternatief Parijs van 1789, waarin de Franse Revolutie een halt toe is geroepen. De volksopstand werd onderdrukt door een leger van automaten, dat op bevel van de koning is ingezet.

1789 is het jaar van de Bestorming van de Bastille en het begin van de ondergang van de monarchie. Steelrising toont een alternatieve versie van die geschiedenis: wat als koning Lodewijk XVI, die dol was op het maken van klokken, een leger van robots had gebouwd die in staat waren de opstand te onderdrukken? Dit sterke en wrede leger spaart niemand en gebruikt grof geweld tegen de rebellen. Parijs brandt en bloedt. Mannen, vrouwen en kinderen worden systematisch afgeslacht.

In deze verschrikkelijke chaos ben jij Aegis, een buitengewone automaat en lijfwacht van Marie-Antoinette. Op bevel van de koningin moet Aegis zich een weg banen door een alternatief Parijs, waarin het wemelt van de vijandelijke machines. Bij elk gevecht met deze mechanische vijanden worden de vaardigheden van de speler tot het uiterste getest. Spelers die de geschiedenis willen veranderen, moeten daarvoor een hoge prijs betalen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)