Metal Slug Tactics is een nieuwe grid-based tactical game voor pc

Toen Geoff Keighly het gisteren over een grid-based game had tijdens Summer Game Fest hoopte ik stiekem dat hij 2K’s in ontwikkeling zijnde nieuwe X-COM game zou aankondigen. Het werd echter iets helemaal anders…

Het bleek te gaan om Dotemu, Leikir Studio en SNK die samen werken aan Metal Slug Tactics, een grid-based tactical warfare game die moet verschijnen op pc via Steam.

Metal Slug Tactics herenigt Marco, Eri, Fio en Tarma en leidt de Peregrine Falcon Squad naar een nieuw slagveld met dynamische, strategische gevechten. Als speler maak je gebruik van klassieke Metal Slug-wapens, aangevuld met diverse vaardigheden, extra’s en een adrenalinesysteem dat superaanvallen stimuleert om flanken van de kenmerkende slechteriken uit de serie te slim af te zijn en te vernietigen.

In de uitdagende missies van Metal Slug Tactics worden levels opgebouwd uit verschillende combinaties van handgemaakte terreintegels, waardoor de lay-out van de gevechten onvoorspelbaar blijft en gevechten worden gewonnen door een berekende strategie in plaats van uit het hoofd te leren.

De Roguelite-elementen maken missies uiterst herspeelbaar en overwinningen voelen echt verdiend, maar als een sluwe ploeg of duivelse eindbaas volhardt, zijn de rondes snel weer te beginnen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)