Ontwikkel vanaf vrijdag je eigen games in Gamestudio op Nintendo Switch

Heb je er altijd van gedroomd je eigen videogame te maken? Die droom kan werkelijkheid worden met Gamestudio voor Nintendo Switch dat vanaf nu vrijdag verkrijgbaar zal zijn in de Nintendo eShop.

Deze nieuwe maak-je-eigen-games-game moet jong en oud plezier laten beleven aan het maken en delen van hun eigen videogames. Door het verbinden van kleurrijke wezens die knopixen worden genoemd, kan iedereen leren zelf games te maken met leuke, laagdrempelige lessen die spelers de basis van visueel games programmeren bijbrengen.

Knopixen zijn wezens met elk hun eigen persoonlijkheid die je helpen je games van de grond af op te bouwen. Er zijn tientallen knopixen in Gamestudio met elk een unieke functie, en spelers kunnen leren hoe ze games kunnen maken door ze op verschillende manieren te verbinden. Beginnende game-makers kunnen bijvoorbeeld een poppetje met de stick besturen door een stick-knopix met een poppetje-knopix te verbinden! Op die manier kunnen spelers de basis van games programmeren op een leuke en intuïtieve manier leren. En er zijn heel veel verschillende soorten games om te maken, van zijwaarts scrollende platformers tot kart-racers en ruimteschietspellen!

Gamestudio is vanaf vrijdag 11 juni exclusief verkrijgbaar in de Nintendo eShop voor €29,99.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.