Nieuwe Minecraft-update voegt onder andere geiten en stalactieten toe

Je kan zeggen wat je wil, maar Minecraft is nog steeds een van de grootste games aller tijden. Sinds zijn release in 2011 werden er maar liefst 200 miljoen exemplaren verkocht van deze bouw- en adventuregame.

Sinds de lancering werden heel wat gameplayelementen toegevoegd en aangepast. De laatste grote update vond in juni van vorig jaar plaats, dus is het hoog tijd dat er weer wat extra nieuwigheden werden geïntroduceerd.

De update die gisteren werd vrijgegeven is het eerste deel van de grote Caves & Cliffs-update die vorig jaar werd aangekondigd. Deze update brengt de game naar versie 1.17 en introduceert onder andere berggeiten.

Ook zijn er nu stalactieten en stalagmieten te vinden in sommige grotten. In deze grotten kan je nu ook minen naar koper, waarmee je dan onder andere een verrekijker kan bouwen. Daarnaast doet ook de Deep Dark-grot zijn intrede waarin nieuwe vijanden te vinden zijn die de naam Warden hebben gekregen.

Het is nog niet bekend wanneer het tweede deel van deze grote update gereleaset zal worden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.