Palworld pakt uit met onverwachte donkere trailer

Gisteren kregen we een eerste trailer te zien van Palworld. De online open-world survival game speelt zich af in een wereld vol schattige wezens die heel wat mee hebben van Pokémon. Iedereen had een zoete game in gedachten waar het leven zich afspeelde op een roze wolk. De trailer die we gisteren te zien kregen, gooit dat idee hélemaal overhoop.

De eerste minuut van de trailer begint behoorlijk onschuldig; een huisje bouwen, op avontuur trekken en planten kweken bevestigen alleen maar het beeld dat we in ons hoofd hadden. Vanaf de tweede minuut valt ons ideaalbeeld echter in het water, we zien intense gevechten met vuurwapens waarbij de wezens als schild worden gebruikt. Ook bevat de trailer stukken waar de wezens als slaven worden gebruikt in kleine fabrieken. WTF?!

In de Steam-omschrijving staat inderdaad een stukje over automatisatie en industrie, al hadden we dit niet zien aankomen. Ontwikkelaar Pocketpair verklaarde het volgende: “it is essential for automation to let Pals do the manual work. Build a factory and place Pals in it. They will work forever as long as they’re fed until the end of their lifetime.”

Mocht je de game in huis halen als een vrolijk alternatief voor Pokémon: think again!

Palworld wordt in 2022 verwacht op PC.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.