Deze aankondigingen tijdens de Guerrilla Collective Stream vielen ons het meest op

Afgelopen zaterdag vond het eerste deel van de Guerrilla Collective Livestream plaats. Dit was een event dat georganiseerd werd door de Amerikaanse website IGN waarbij indiegames in de spotlights werden gezet. Wij verzamelden voor jullie de meest in het oog springende aankondigingen en trailers.

Het tweede deel van de Guerrilla Collective vindt trouwens plaats op zaterdag 12 juni. Een overzicht van alle andere aankomende persconferenties vind je hier.

Chernobylite
Kruip in de huid van Igor Khymynyuk, een ex-werknemer van de kerncentrale van Chernobyl, en probeer te overleven in een uiterst realistisch vormgegeven wasteland in en rondom de ontplofte kernreactor. We kregen angstaanjagende gameplaybeelden te zien van deze sci-fi horror RPG.

Jay and Silent Bob: Chronic Punch
Een beat ’em up game gebaseerd op de cultfilm waarin Kevin Smith en Jason Mewes de hoofdrollen spelen. In 2019 verscheen er nog een reboot van de eerste film uit 2001.

Moroi
De brute actie in deze trailer pakte meteen mijn aandacht. In deze game je een held die lijdt aan geheugenverlies en wakker wordt in een wel erg vreemd kasteel.

Guild of Dungeoneering – Ultimate Edition
De award-winnende turn-based indie card battler Guild of Dungeoneering krijgt dit jaar een gigantische remaster. Deze Ultimate Edition serveert ons nieuwe quests, monsters, classes, wapens én loot. Plus alle originale DLC’s.

Omno
Deze game staat al een lange tijd op mijn radar en de ontwikkelaar kreeg ook al geld van mij via zijn crowdfundingcampagne. Omno is een prachtige kleurrijke adventuregame waarin je op ontdekkingstocht gaat van warme woestijnen tot barkoude ijsvlaktes.

Source of Madness
Source of Madness is een donkere side-scrolling action roguelite die mij wel erg sfeervol lijkt. In deze trailer krijgen we meer te zien van de combat en het verhaal van de game.

Endling
In deze game kruip in de huid van een wolf die haar drie schattige jongen moet zien te beschermen tijdens haar tocht door een dystopische wereld.

KungFu Kickball
Maak kennis met de meest bizarre sport: KungFu Kickball. En ja, zoals de naam al doet vermoeden: deze game is een hilarische mix tussen voetbal en Kung Fu.

Wil je de volledige livestream herbekijken? Dat kan via onderstaande video:

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.