Post-apocalyptische survival city-builder Frostpunk nu gratis in de Epic Games Store

Als je met deze warme temperaturen op zoek bent naar een goede game om je tanden in te zetten, en vooral eens lekker af te koelen, dan hebben wij de perfecte tip voor jou.

Ontwikkelaar 11 bit Studios hun post-apocalyptische survival city-builder Frostpunk is nu gratis te downloaden via de Epic Games Store.

Frostpunk staat voor een complexe, strategische uitdaging tezamen met intrigerend verhaal met een alternatieve kijk op de industriële revolutie van de 19e eeuw. Het verhaal gaat dan weer als volgt: wanneer de aarde op mysterieuze wijze bevriest, komt er een einde aan de beschaving zoals we die kennen. De mensheid moet zich aanpassen aan de zware omstandigheden en dat heeft zo zijn gevolgen.

Als de leider van mogelijk de laatste geciviliseerde samenleving op aarde, bouw je een stad waar de overlevenden wonen, nieuwe technologieën ontdekken, bevroren woestenijen verkennen en vooral, de samenleving beheren en regeren om haar voor te bereiden op het leven in een meedogenloze wereld.

Of je nu een barmhartige heerser of een ijzeren tiran bent, je zult ontdekken dat keuzes in deze wereld niet zo eenvoudig zijn als ze lijken, en dat macht over mensen houden even zwaar is als de verantwoordelijkheid die je voelt om te zorgen voor hen.

En wat met kinderarbeid en slavernij als het je stad kan redden? Denk daar maar eens over na in deze game…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)