De PlayStation-website verwijdert volgende maand Parties, Friends, Trophy Info en meer

Elke consolefabrikant heeft zijn app tegenwoordig. Handig om te zien wie van je vrienden online is, om je statistieken bij te houden, te chatten, enzovoort. Het gevolg hiervan is dat we meer onze mobiele toestellen gaan gebruiken voor, tijdens of na het gamen, en minder de website gaan opzoeken. En dat heeft zo zijn gevolgen, voor die websites.

Zelfs de installatie van zowel mijn PS5-console als Xbox Series X verliep volledig via de applicatie.

Sony heeft de voorbije jaren reeds wat aanpassingen doorgevoerd aan de PlayStation-website, waarbij langzaam functies werden verwijderd om deze te consolideren naar de mobiele app en console-interface. Nu heeft de studio bevestigd dat er nog een aantal functies van de PlayStation-site worden verwijderd, waaronder toegang tot je gamebibliotheek, informatie over vrienden, trofeeën en meer.

In een nieuwe blogupdate van Sony heeft het bedrijf bevestigd dat MyPlayStation niet langer zal worden ondersteund, waardoor de volgende functies worden beperkt: bibliotheek, parties, friends, trophies en profielinformatie. Deze functies zullen wel nog steeds toegankelijk zijn via de PlayStation 4- en 5-consoles, maar ook via de PS App die steeds meer gemoderniseerde updates krijgt.

De verwijdering van MyPlayStation zal worden afgerond op 28 juni, samen met de verwijdering van de PS Vita messaging service. In april verwijderde Sony ook al PlayStation Communities van PS4-consoles, hoewel je er via de app ook nog toegang toe hebt.

Wel jammer voor gamers die bijvoorbeeld geen smartphones hebben of toegang tot deze moderne communicatiemiddelen. Maar ja, iedereen moet met zijn tijd meegaan zeker? Of heeft Play dan toch zijn limits…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)