De gamereleases van juni (Sniper: Ghost Warrior Contracts 2, Ratchet and Clank: Rift Apart, Chivalry 2,…)

Rakken en hakken, schoppen en slaan! Oefen alvast maar jullie beste strijdkreten voor het hilarische middeleeuwse toneel van Chivalry 2. Naast barbaars geweld kunnen we ook van futuristische agressie genieten dankzij onder andere Ratchet & Clank. In de nieuwe Sniper: Ghost Warrior hoeven we zelfs niet op minder dan een kilometer van ons doelwit te zitten. In Tour De France en Tokyo 2020 kom je hopelijk dichter bij de meet. Ook van de partij zijn mechanische vliegen, golfende loodgieters en ninja’s.

1 Juni

Stonefly (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Bepaalde games hebben als doel je te doen stressen en zweten elke minuut van je sessie. Stonefly is er geen van dit soort. De developers wouden een rustgevende, relaxerende ervaring brengen waarbij je kan genieten van een gezapig action avontuur. Je trekt er met je mechanische vlieg op uit om prachtige natuur te ontdekken. Dit wil niet zeggen dat er geen combat is, want er zijn heel wat vijandelijke levensvormen die niet zo van toeristen houden. Hongerige insecten zien jou niet als vriend maar als hapje. Andere interessante karakters willen je wél verder op weg helpen.

Operation Tango (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Deze dans is er vooral één waarbij spionage het sleutelwoord is. Ze leren het maar niet in de toekomst, van peis en vree is er weer geen sprake. Hypermoderne hulpmiddelen moet je gebruiken om enkele levensgevaarlijke missies tot een goed eind te brengen. Als agent en hacker werken jullie samen om puzzels op te lossen waar communicatie een must is. Headsets en microfoons zijn dus een must maar leveren volgens de makers waardevolle hilarische momenten op. De Mission Impossible-vibes en Hollywood-getinte avonturen staan glitterig fel. Gratis op PS5 voor PS+ members.

3 Juni

Tour De France 2021 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Calling all wielerfanaten! Het is weer tijd om drie weken lang te strijden voor het geel, te vechten voor het groen en te klimmen voor die bolletjes. Naar jaarlijkse traditie krijgen we een nieuwe Tour De France game voorgeschoteld. Ditmaal met onze eigenste Wout Van Aert op de cover. Een nieuw doelensysteem zorgt voor nog meer realisme, dat we volgens Nacon ook zouden moeten merken aan het gedrag van het peloton. Wie hard wil gaan zonder zelf omver geknald te worden door wielerterroristen is hier aan het juiste adres. Wie als een bezetene “Tegenligger!” wil roepen gaat beter zelf op de baan.

4 Juni

Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 (PS4, Xone, PC)

Een woordje advies: sol nooit met een Reaper. Deze snipers die moordcontracten uitvoeren hou je liefst op een veilige afstand. En die afstand is héél ver. In Ghost Warrior Contracts 2 kan je voor het eerst in de Sniper-serie doelwitten raken die meer dan een kilometer van je verwijderd zijn. Een wreed misdaadkartel in het Midden-Oosten weet niet wat hen te wachten staat. Met verschillende maps en adaptieve stealth-technieken heb je 20 contracten in je solo campagne. Aan jou om dat heerlijke gevoel na te jagen om een kogel perfect tussen smekende criminele oogjes te mikken. Of een ander plekje naar keuze.

8 Juni

Chivalry 2 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Rakken en hakken! Na een half uurtje liggen er op het slagveld van Chivalry 2 evenveel hoofden als wapens. Deze grootschalige online medieval combat game geeft evenveel adrenaline als hilariteit. Niet enkel zal je 32v32 slagen tot het bloed riviertjes vormt, je zal ook als koning in leven proberen blijven en je kasteel verdedigen tot de dood. De komische ondertoon van deze middeleeuwse Battlefield steelt helemaal de show met belachelijk grappige strijdkreten. De combat is dan weer zeer diepgaand en gevarieerd. Je zal je hoofd meermaals van je schouders zien vallen vooraleer je zelf de meester van het zwaard wordt.

10 Juni

Final Fantasy VII Remake Intergrade (PS5)

Er is al heel wat enthousiasme verdeeld rond de remake van deze immens populaire telg van de Final Fantasy-reeks. De Intergrade-DLC brengt met Yuffie Kisagari een nieuwe ster volledig in de spotlight op next gen. Yuffie gaat samen met haar ninja-partner Sonon op pad om heel waardevol materiaal te stelen van de Shinra Electric Power Company. De lore van FF7 wordt zo weer heel wat uitgebreid en er komen heel wat interessante side characters bij. Diepgaand en gecompliceerd, zoals steeds in deze fantasie.

Ninja Gaiden: Master Collection (PS4, Xone, PC, Switch)

Met deze Master Collection kan je genieten van drie populaire Ninja Gaiden titels: Sigma, Sigma 2 en Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge. Op het randje van je stoel zal je zitten tijdens de supersonisch snelle gevechten en meedogenloze combat. Zoals zo vaak zit er ook een royale portie DLC verbonden aan deze collectie met extra story content, speelbare personages en veel meer. Ryu Hayabusa is weer helemaal klaar om er frisser dan ooit op los te meppen tot elke tegenstander pulp is. Deze ninja is een beetje hyper, maar wie maalt er om?

11 Juni

Ratchet & Clank: Rift Apart (PS5)

Ooh meneer, de nostalgie. Ratchet, Clank én Rivet zijn volledig terug in Rift Apart voor een nieuw, komisch, cosmisch en kleurrijk avontuur. Om de kwaadaardige robotkeizer te stoppen zal je deze keer doorheen heel wat dimensies moeten reizen, die er op PS5 briljanter dan ooit uitzien. De fast paced platforming action tovert bij ons meteen een glimlach op het gezicht. Nieuwe planeten en oude fan favorites zijn te ontdekken met dynamische actie en heel wat coole wapens met unieke mechanics. Wie had gedacht dat het springen in interdimensionale kloven leuker zou zijn dan springen op een trampoline.

22 Juni

Dungeons & Dragons: Dark Alliance (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Als we spreken van een uitgebreid universum met eindeloze opties zit je al snel bij D&D. Deze third person action RPG brengt de wereld van kerkers en draken tot leven. Co-op wordt aangeraden en de brawler-combat ligt duidelijk op de voorgrond. Met krachtige wapens en nog krachtigere abilities neem je het op tegen legendarische, bijna goddelijke monsters. De uitdagingen worden enkel groter maar je opties om te strijden gaan enkel breder. De donkerte verdrijven, het is dagelijkse kost voor ons.

Olympic Games Tokyo 2020: The Official Video Game (PS4, Xone, PC, Switch)

De eerste game rond de olympische spelen sinds London 2012 moet ons warm krijgen om virtueel te zweten. Hopelijk glinster je achteraf niet enkel via zweetparels maar ook dankzij zilverwerk. Met 80 nationale teams en 18 verschillende events heb je keuze genoeg om melkzuur te kweken. Je kan je eigen avatar maken en het opnemen tegen je familie of grote atletische sterren uitdagen. Qua look en presentatie lijkt Tokyo 2020 vooral te mikken op een familiale sfeer en ligt realisme niet op de bovenste plank. Realistisch bikkelen om wie er nu de beste is op het familiefeest is dan weer wél perfect mogelijk.

24 Juni

Legend Of Mana Remastered (PS4, PC, Switch)

Net voor de 21ste eeuw was Legend Of Mana een mysterieus toppertje. De impact was blijvend want meer dan twee decennia later mogen de fans juichen met deze remaster. Fa’Diel is een wereld die nu ook op PS4, PC en Switch smeekt om ontdekt te worden en boordevol interessante locaties zit. De Mana Tree is nog steeds even mystiek en onvindbaar, wat jouw missie er enkel sprookjesachtiger op maakt. De kleurrijke, schattige artstyle brengt ook enkele enge monsters met zich mee. Tijd om jouw legende kracht bij te zetten.

25 Juni

Mario Golf: Super Rush (Switch)

En of ze in het Paddenstoelenrijk weten wat een birdie is. Mario en z’n vrienden slaan er vriendschappelijk (én competitief) op los in deze uitgebreide golf-ervaring. met de Joy-Con als surrogaat-golfclub sta je net écht op de baan, inclusief sluimerende rugklachten. Natuurlijk zijn er heel wat hindernissen waar je de bal rond moet slaan. In het speltype speedgolf dien je zelfs te sprinten tegen alle anderen om zo snel mogelijk je volgende slag te slaan. Enkel met een caddy Jackass-gewijs crashen tot er geen golfbaan meer is behoort niet tot de opties.

Scarlet Nexus (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

De anderen komen. Wie de anderen nu juist zijn, daar kom je op agressieve wijze achter in Scarlet Nexus. Vriendelijk zijn ze in ieder geval niet. Psychokinesis is je grootste troef in deze futuristische third person action RPG. Je kan heel wat objecten naar je vijanden gooien en je hebt ook een vette kluif aan een uitgebreide skill tree. Naarmate je vordert kan je uit heel wat combat partners kiezen om de ideale mix te vinden. als jullie brain link optimaal is gaan jullie als één gevaar het slagveld op. In een wereld waar bijna iedereen superkrachten lijkt te hebben is dit meer dan handig meegenomen.

29 Juni

Curved Space (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Deze ruimteknaller brengt een gekende en vertrouwde formule in de verste uithoeken van de ruimte. In Curved Space krijg je een arcadeshooter voorgeschoteld waarbij je met twee sticks alles bestuurt. Kosmische ruimtespinnen zorgen voor een gevaarlijk swingfestijn waarbij je in een gebogen landschap steeds op je hoede moet zijn. Kogels volgen immers dit golvende terrein waardoor je mentaal mag berekenen waar je niét moet gaan staan tenzij je kosmisch schroot wil worden. Liever krom dan kapot.

Disgaea 6: Defiance Of Destiny (Switch)

Toepasselijk genoeg is Disgaea 6 de eerste Disgaea-game in zes jaar tijd. Voor de verandering ben jij zélf eens de zombie in deze game. Gelukkig ben je geen hersenloze waggelaar. Sterker nog: enkel de god van de vernietiging staat boven jou! Tijd om daar komaf mee te maken. Je kruipt in de huid van zombie Zed om tactische diepgaande gevechten te overwinnen. Een grimmig, ontroerend maar ook grappig verhaal stuwt je steeds voort terwijl je met speciale aanvallen van je graf naar je glorie probeert te raken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)