PlayStation pronkt met 14 minuten aan Horizon Forbidden West-gameplay

Iedereen die een PlayStation-console naast zijn tv heeft staan, zat gisterenavond op het puntje van zijn stoel. In de State of Play (een terugkerende show van PlayStation vol nieuwigheden) kregen we namelijk de eerste gameplay-beelden te zien van Horizon Forbidden West. En HOLY GUACAMOLE, hier waren we nog niet klaar voor.

Het ziet ernaar uit dat Horizon Forbidden West het rijtje van games zal vervoegen die alles uit de PlayStation 5 console haalt. Begrijp me niet verkeerd, de game zal ook verschijnen op PlayStation 4, maar zal daar wellicht wat toeters en bellen mankeren. In de 14 minuten durende gameplay-video zien we Aloy doen waar ze het best in is; robo- dinosaurussen een kopje kleiner maken.

Ook werden enkele nieuwe features uitgelicht. Zo kreeg Aloy een duikmasker waarmee ze diepe meren kan verkennen en kreeg ze een glider die hard doet denken aan het exemplaar uit Breath of the Wild. Net zoals alle andere ontwikkelaars dezer dagen na het Cyberpunk-debacle is ook Guerrilla Games zeer voorzichtig met een releasedatum. Zo liet de schrijver van de game, Ben McCaw, weten dat ze nog geen concrete releasedatum hebben, maar ze voorlopig op schema zitten. Volgens hem zouden we ons binnenkort zelfs aan een update kunnen verwachten. Wij kunnen alvast niet wachten na het zien van onderstaande trailer!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

Eén opmerking over 'PlayStation pronkt met 14 minuten aan Horizon Forbidden West-gameplay'

Reacties zijn gesloten.