Electronic Arts rijft bakken geld binnen dankzij Ultimate Team-aankopen

Je bent er fan van, of je bent er fervent tegenstander. De mensen die onverschillig blijven bij microtransacties en aankopen binnen games is een uitstervend ras geworden. Toch blijven grote bedrijven, zoals Electronic Arts, inzetten op dit verdienmodel.

Een van de redenen is natuurlijk omdat er massaal veel gamers geld blijven uitgeven aan kleine aankopen. Bij Electronic Arts zijn dat bijvoorbeeld de aankopen binnen de spelmodus Ultimate Team in FIFA-, NFL- en Madden-games.

In het vorige fiscale jaar haalde Electronic Arts maar liefst 1,6 miljard dollar binnen dankzij aankopen binnen Ultimate Team. Dat is 29% van de totale omzet van het bedrijf. Want in totaal haalde EA in dezelfde periode een omzet van 5,6 miljard dollar.

In een tweet van analist Daniel Ahmad zie je trouwens de waanzinnige evolutie van de omzet die gehaald wordt op Ultimate Team. Op zes jaar tijd is de omzet verdrievoudigd!

Dat zijn waanzinnige bedragen en een meer dan goede reden voor Electronic Arts om te blijven inzetten in dergelijke microtransacties. De vraag is enorm en ze zouden gek zijn om ermee te stoppen…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.