SEGA kondigt Sonic Colours: Ultimate aan

Wanneer ik ’s avonds mijn honden uitlaat, kom ik regelmatig egels tegen. Opvallend is wel dat ze niet blauw zijn, en bijlange niet zo snel kunnen rennen als Sonic. Als ik dus met egels wil spelen, is dat in Sonic-games. En nu wil het toeval dat we binnenkort een nieuwe Sonic-game krijgen. Of moet ik zeggen een oude Sonic in een nieuw jasje…

Tijdens het virtuele Sonic Central-event onthulde SEGA vandaag Sonic Colours: Ultimate, een nieuwe versie van Sonic Colors, de iconische platformer uit 2010.

Sonic Colours: Ultimate wordt ontwikkeld door Blind Squirrel Entertainment en geeft een frisse draai aan de game met verbluffende beelden, extra features, een nieuwe mode en verbeterde gameplay. Sonic Colors: Ultimate verschijnt op 7 september 2021 voor PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

De kwaadaardige Dr. Eggman heeft een gigantisch interstellair pretpark gebouwd dat barst van de adembenemende rides en kleurrijke attracties – alleen wordt dit park van stroom voorzien door de gevangen buitenaardse wezentjes die ‘Wisps’ worden genoemd. Gebruik de razende snelheid van Sonics om de Wisps te bevrijden en ontdek hun verbluffende krachten in zes unieke, kleurrijke werelden, elk boordevol gevaarlijke vijanden en hindernissen om te overwinnen.

Om tijdens zijn spannende reis de vele beproevingen op zijn weg te overwinnen, kan Sonic de mystieke krachten van bevrijde Wisps gebruiken om speciale vaardigheden te krijgen. Dankzij knisperend strakke graphics, extra features, een nieuwe game mode en verbeterde gameplay is dit de ultieme Sonic Colours-ervaring.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)